Sverige i konflikt med forbundet

De svenske fotballjentene med munnkurv rundt ny avtale: Tidligere fikk de 250 kroner dagen

Konflikten mellom det svenske kvinnelandslaget og forbundet er over. En ny avtale er på plass, men svenskene nekter oppgi hvordan den ser ut.

TYST: Landslag- og Bayern Munchen-spiller Fridolina Rölfo vil ikke uttale seg om hvilke kriterier svenskene forlanger i den nye avtalen. Her er hun i aksjon mot Ungarn fra VM-kvalifiseringen i oktober. Foto: News Agency/Bjorn Larsson Rosvall.
TYST: Landslag- og Bayern Munchen-spiller Fridolina Rölfo vil ikke uttale seg om hvilke kriterier svenskene forlanger i den nye avtalen. Her er hun i aksjon mot Ungarn fra VM-kvalifiseringen i oktober. Foto: News Agency/Bjorn Larsson Rosvall. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag ble det kjent at de svenske fotballkvinnene boikotter Fotbollsgalan 20. november grunnet mangel på ny avtale med forbundet. Svenskene sin avtale med forbundet gikk ut 16. desember i fjor. Til nå har kvinnene spilt EM og VM-kvalifisering uten ny avtale.

Nyheten om boikott satte krefter i sving. Onsdag møttes forbundets generalsekretær Håkan Sjöstrand og Magnus Erlingmark fra spillerforeningen i Malmö for å forhandle. Kort tid etter bekrefter forbundet at partene er enige. Ny fireårsavtale er i boks.

- Det er en bedre avtale som spillerne er fornøyd med. Det er alt jeg kan si. I Sverige har avtalen aldri vært av offentlig innsyn, og derfor holdes vilkårene mellom partene, sier Johan Skoglund, rådgiver i spillerforeningen til Dagbladet.

- Det har tatt sin tid, men det viktige er at sluttresultatet blir bra. Nå legger vi forhandlingen bak oss og fokuserer på nye seirer for svensk fotball, sier Sjöstrand til Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer