Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De svenske jentene sikret VM-bronse

Vant 2-1 mot Frankrike.

JUBEL: Sverige scoret i sluttminuttene og da jublet de svenske jentene vilt. 2-1 sikret svensk bronse i VM. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
JUBEL: Sverige scoret i sluttminuttene og da jublet de svenske jentene vilt. 2-1 sikret svensk bronse i VM. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fransk utligning og rødt kort til Josefine Öqvist så det mørkt ut for Sverige i fotball-VMs bronsekamp. Så dukket Marie Hammarström opp.

Hammarström sørget for ellevill svensk jubel åtte minutter før full tid. Fra kanten av 16-meteren fikk hun vendt opp og banket ballen opp i Celine Devilles høyre hjørne med venstrefoten.

Det ga 2-1-seier i en kamp Sverige mer en Frankrike ofret alt for å vinne. Dessverre for de blågule manglet det på flaks og ferdigheter i banens siste tredel. Gigantsjanser i fleng ble brent før Hammarströms forløsende kanonscoring.

Svenskene åpnet kampen best og tok ledelsen like før halvtimen var spilt i Sinsheim. En fin langpasning fra Sara Larsson fant Lotta Schelin, som iskaldt satte ballen inn til 1-0.

SÅ GLADE: Bronse smakte godt for de svenske jentene etter tapet i semifinalen. Foto: AP Photo/Michael Probst
SÅ GLADE: Bronse smakte godt for de svenske jentene etter tapet i semifinalen. Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer

Like før pause fikk Schelin en enorm mulighet til å doble ledelsen. Frankrikes forsvar sov, og angriperen fikk ballen alene med Frankrikes målvakt, men somlet i avslutningsfasen og satte et løst skudd rett på Deville.

Sjansesløsingen så ut til å koste Sverige dyrt utover i annen omgang. Elodie Thomis utlignet for Frankrike etter 56 minutter, og 12 minutter senere ble Josefine Öqvist utvist. Hun ble tatt for et spark mot Sonia Bompastor etter at begge spillerne hadde falt i bakken.

Men Sverige fortsatte det offensive finspillet, var heldige mot slutten og tok VM-bronse takket være Hammströms volleyskudd.

(NTB)