Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti:

«De svenske roper «rygg unna» i panikk. Samtidig kysser Bjørgen på bakteriebomben Marius»

Langrennsdronninga imponerer.

RAGER HØYEST: Marit Bjørgen imponerer de fleste, også svenske langrennskommentatorer i dag.     Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
RAGER HØYEST: Marit Bjørgen imponerer de fleste, også svenske langrennskommentatorer i dag.     Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen vant et suverent VM-gull nummer to i Lahti i dag, og Expressens kommentator, Tomas Petterson lar seg imponere.

«Det er ingenting å gjøre med Bjørgen akkurat nå», skriver Petterson, og greier videre ut med følgende eksempel på nivået:

- Svenske stjerner roper rygg unna i panikk med en gang en reporter kommer for nære. Alt for å unngå å bli smittet av noe. Samtidig i en annen del av skiverdenen: Marit Bjørgen kysser og klemmer på sin barnebakteriebombe Marius.

- Så går 36-åringen ut og kjører vettet av alle konkurrenter. Til og med en formtoppet Kalla. Jeg sier bare: Respekt, skriver Petterson.

STORMET UT: Justyna Kowalczyk ble spurt om prestasjonen til Marit Bjørgen, men mye tydet på at hun ville unngå temaet. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Expressen-kommentatoren er samtidig imponert av det nettopp sølvvinner Charlotte Kalla leverte i dag, og advarer Bjørgen om at bare et lite feilsteg til helga kan åpne for svensk gull på tremila.

«Norges smørebuss må brenne opp»

Aftonbladet er nøyaktig like imponert over Marit Bjørgen i dag, men retter også blikket mot stafetten på torsdag.

«Hvordan skal noen utfordre Norge der? Bjørgen, Weng, Jacobsen og Flugstad Østberg er alle topp 8 i dag. Det kommer til å kreves et under, plutselig sprutregn og en gjenfødt Simo Häyhä (bare google) der ute i skogen for at ikke Norge skal vinne overlegent», skriver kommentator Marcus Leifby, og drar på:

- Norges smørebuss må brenne opp og Marit Bjørgen må rammes av dysenteri for at noe annet land skal blande seg inn.

Nervøs

- Hun får oss andre til å se dumme ut, sier Heidi Weng etter Bjørgens maktdemonstrasjon, for det var jo det det var.

Selv overrasket Bjørgen mange med å snakke om nervene som preget henne før løpet.

- Jeg var veldig nervøs før start. Jeg ville egentlig bare dra hjem. Jeg lurte på hvorfor jeg driver med dette. Men jeg visste at det jeg var en favorittene, så det var grunnen, sier gullvinneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media