WADA avslutter testingen av dopingprøvene fra Moskva-laboratoriet

De svindlet og vant

Retestingen av hundrevis av prøver fra det stengte dopinglaboratoriet i Moskva skulle avslutte rettsoppgjøret etter Sotsji-skandalen. Men i langrenn ble det en uventet slutt.

FORTSATT GODKJENT SEIER: Rettsoppgjøret med svindelen i Sotsji er sannsynligvis avsluttet. Det endte med gull til Aleksandr Legkov og ingen flere russiske dopingsaker. Foreløpig. FOTO: AFP/Kirill Kudryavtsev
FORTSATT GODKJENT SEIER: Rettsoppgjøret med svindelen i Sotsji er sannsynligvis avsluttet. Det endte med gull til Aleksandr Legkov og ingen flere russiske dopingsaker. Foreløpig. FOTO: AFP/Kirill Kudryavtsev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYLIG ba representantene for alle verdens idrettsstjerner om at dopingjegerne måtte få fart på oppgjøret med Russlands historiske svindel fra OL 2014. Da hadde Verdens Antidopingbyrå (WADA) fortalt at de hadde funnet 300 mistenkelige prøver i det materiale som de russiske myndighetene hadde sendt dem fra det herostratisk berømte dopinglaboratoriet i Moskva:

- Vi ber innstendig WADA om å være så åpne som mulig når det gjelder antall saker og hvilke idretter og utøvere de omfatter, skrev de aktive som sitter i WADAs egen utøverkomité, og fortsatte:

- Nå må hvert enkelt internasjonalt idrettsforbund bli fulgt opp med en klar deadline for å avslutte de straffesakene som er blitt oversendt til dem.

Da hadde alle de mistenkelige prøvene blitt til minst 43 nye saker fra russernes eget svindelsenter i Moskva.

Det er tid for rettferdighet, men kanskje ikke i langrenn som jo var Sotsji-OLs absolutt største skandale:

For ikke en eneste russisk langrennsløper var med i denne siste forsendelsen av dopingsaker fra WADA.

DA Dagbladet forleden kontaktet det internasjonale Skiforbundet (FIS), opplyste informasjonsavdelingen at sporten ikke hadde mottatt noen nye saker fra WADAs gjennomgang av prøvene fra Moskva-laboratoriet. Mailen tilbake til oss var videresendt til FIS-ledelsen. Skisjefene følger altså med på hvem som følger med, og det er bra i en sport som definitivt må settes under press for å få til en troverdig kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer