De tapte 25-1 og ble rikskjendiser. I går var det tid for gledestårer

Tårene kom da Emblem-jentene endelig vant.

Endelig seier: Emblems 14 år gamle jenter tapte 25-1 i vinter og ble rikskjendiser. I går vant de endelig  1-0 og da kom gledestårene hos Andrea Pracy (fv), Thea Meek Fiskerstrand, Nathalie Huse, Hanne Vorren, Emma Slinning, Stine Aure Hoel og Marlen Emblem (foran). Foto: Odd Roar Lange
Endelig seier: Emblems 14 år gamle jenter tapte 25-1 i vinter og ble rikskjendiser. I går vant de endelig 1-0 og da kom gledestårene hos Andrea Pracy (fv), Thea Meek Fiskerstrand, Nathalie Huse, Hanne Vorren, Emma Slinning, Stine Aure Hoel og Marlen Emblem (foran). Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For i går var det latter i leiren hos jentene fra Emblem IL utenfor Ålesund. I vinter tapte laget 25-1 i en fotballkamp i hjembyen. Men treneren la ut en hyllest til jentene på laget etter stortapet mot Aksla i en seriekamp i slutten av april.

Nettskryt Og trener Per Gunnar Hamnøys Facebook-innlegg etter kampen vakte nasjonal oppsikt:

«Som trener kan man røske seg i håret (dersom man har hår), og stille sin plass til disposisjon umiddelbart. Men før vi slakter har jeg litt lyst til å se bak det hårreisende resultatet i kveld Brannsupporterne synger (med rette) «selv om vi taper er vi best». Det kan vi på Emblem også si - ikke til å vinne fotballkamper, men vi er best til å delta!

Dette er trøsten når det står 1-25 på måltavlen. Vi er best på å tape og best til å delta. Og for oss trenere og voksne er det ordet

DELTA som er viktigst!

Jo visst blir vi frustrert når vi taper og når vi bommer, og så blir vi overlykkelig og stolte når jentene vinner! Men for oss trenere er det noe annet som er viktigst - og det er at dere deltar jenter!»

Innlegget fikk enorm oppmerksomhet på sosiale medier, og ble også omtalt både i Dagbladet .

Endelig seier - Søndag tapte vi en kamp, men i går vant vil 1-0. Da ble vi så glad at vi gråt. Vi er blitt bedre og bedre siden i vinter, sier Emma Slinning.

- Det var så utrolig deilig, for vi tapte 1-4 mot Lura IL på søndag. Men mandag møtte vi Rennebu IL og vant 1-0. Det var så utrolig fortjent, for vi presset hele kampen, mener jentene, mens de slappet av på gresset på Ekeberg.

- Og nå nyter vi sola og at det er litt varme her, sier klubbvenninne Marlen Emblem.

- Det er dette som er det deilige med Norway Cup.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer