MÅTTE BRYTE: Sven Erik Bystrøm måtte se lagkameratene kjempe om VM-medaljer fra sidelinjen etter at han gikk ned i en velt med 55 kilometer igjen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
MÅTTE BRYTE: Sven Erik Bystrøm måtte se lagkameratene kjempe om VM-medaljer fra sidelinjen etter at han gikk ned i en velt med 55 kilometer igjen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

- De tapte en del krefter i velten

Imponert over lagkameratene som kjempet om VM-medalje.

RICHMOND/OSLO (procycling.no): Sven Erik Bystrøm måtte se lagkameratene kjempe om edelt metall i VM fra pressesonen.

23-åringen veltet nemlig ut av rittet med 55 kilometer igjen.

- Det er aldri hyggelig å følge avslutningen på denne måten. Jeg skulle gjerne vært ute med dem i løypen, selv om jeg kanskje ikke kunne gjort så mye forskjell akkurat i dag, sier Bystrøm til procycling.no etter at rittet er ferdig.

- Det var upåklagelig innsats fra de andre. Du må forvente at det blir litt uhell underveis i et VM. Jeg er kanskje litt skuffet over meg selv, og at jeg ikke får gjort mer. Men det er ikke så mye mer man kan gjøre når man får tekniske problemer og velter.

Les også: Edvald ga fra seg mulighetene til VM-medalje

Velten med drøyt fem mil igjen tok ned hele det norske laget.

Bystrøm måtte bryte grunnet ødelagt gir, mens kaptein Alexander Kristoff og løytnant Edvald Boasson Hagen kom seg relativt raskt tilbake til feltet.

- Høyere nivå
Men i et ritt på 260 kilometer gjelder det å ikke sløse vekk krefter.

- Jeg er sikker på at både Edvald og Alex tapte en del krefter der. De hang med på slutten likevel. Det er sterkt av dem. De har et høyere nivå enn oss andre.

Les også: Kristoff nummer fire i VM

Velten inntraff i langesonen og tok ned store deler av feltet.

Nordmennene som på tidspunktet lå i bakre halvdel, hadde ikke mulighet til å komme seg unna.

- Runden før lå vi helt fremme i feltet og vi kan ikke ligge der hele rittet. Det var litt uflaks, men vi må ta litt selvkritikk også, sier Bystrøm.

Optimal oppladning
Katjusja-rytteren forteller om en perfekt oppladning, der alt har gått som planlagt.

Søndag var rett og slett ikke Kristoff bedre enn en fjerdeplass.

- Det var en ekstremt hard løype. Alexander ble nummer fire og gjorde en veldig bra prestasjon. Jeg tror vi skal være fornøyd med det vi har gjort i år. Til neste år skal vi ta det igjen.

Kristoff kunne underveis melde om tunge bein til sin yngre landsmann.

Likevel var ikke Bystrøm overrasket over at hans gode venn kjempet om medalje helt til slutt.

- Det er ganske vanlig at Alex er tung underveis. I dag det ble kjørt hardt fra starten. Så det overrasker meg ikke at han er der på slutten. Det er ganske vanlig. Men jeg tror nok han er skuffet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!