De tapte kampen, men alle spillerne fikk 10 på børsen

For motet.

HYLLET FOR MOTET: Det franske fotballandslaget tapte 0-2 mot England i går kveld. Men en fransk avis valgte å gi alle spillerne toppkarakter 10 på børsen på grunn av motet de viste. Foto: NTB Scanpix
HYLLET FOR MOTET: Det franske fotballandslaget tapte 0-2 mot England i går kveld. Men en fransk avis valgte å gi alle spillerne toppkarakter 10 på børsen på grunn av motet de viste. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Gårsdagens privatlandskamp mellom England og Frankrike vil aldri bli husket for resultatet (2-0), men for de spesielle scenen før kampstart.

Rundt 90 000 tilskuere og spillere fra begge lag sang den franske nasjonalsangen sammen.

Den franske avisa Nice-Matin valgte å markere den følelsesmessige kampen med å gi alle de franske spillerne børskarakter 10.

- For motet som «Les Bleus» viste ved å returnere til banen fire dager etter Paris-terroren, har vi gitt 10 til alle de franske spillerne, skriver avisa gjengitt av Daily Mirror.

Berørt Den franske landslagsspilleren Lass Diarra mistet kusinen sin under angrepene i Paris fredag.
Også Antoine Griezmann spilte landskamp på Stade de France samtidig som hans søster var i livsfare da terroristene stormet konserten på Bataclan.

Angrepene startet mens Frankrike møtte Tyskland i den franske hovedstaden, og Griezmanns søster var blant dem som klarte å komme seg ut av den lille konserthallen.

- Takk gud for at min søster var i stand til å komme seg ut av Bataclan, skrev Griezmann på Twitter.

To mål I går var plutselig var ikke en flere hundre år lang historie mellom de England og Frankrike, preget av både krig, rivaleri og vennskap, så viktig. Det var to forente nasjoner som sto og holdt rundt hverandre og hyllet terrorofrene på Wembley-gresset.

England vant kampen 2-0 takket være scoringer av Dele Alli og Wayne Rooney.

Men de franske spillerne ble likevel hyllet i franske aviser.