Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De tar imot dritt underveis, men klarer likevel å vinne

Fotballgutta lot seg imponere av håndballjentene. Her er deres OL-høydepunkter.

SNUDDE MOTGANGEN: Fotballgutta er imponerte over hvordan Camilla Herrem og håndballjentene klarte å vende den dårlige trenden i OL før det var for seint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SNUDDE MOTGANGEN: Fotballgutta er imponerte over hvordan Camilla Herrem og håndballjentene klarte å vende den dårlige trenden i OL før det var for seint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

• Se Norge - Hellas kl. 20: Kjøp tilgang og se landskampen vårt Fotballstudio. Kampen inngår i fotballabonnementet, som inkluderer blant annet alle kamper i Tippeligaen.

ULLEVAAL (Dagbladet): Flere av de norske landslagsspillerne forbereder seg til en ny sesong i fotball-Europa.

Men de fleste av dem fikk tid til å følge med på OL som ble avsluttet søndag.

Her er landslagsguttas høydepunkter fra mesterskapet:

OL-INTERESSERTE: John Arne Riise (f.v.), Brede Hangeland, Magnus Wolff Eikrem, Daniel Braaten og Vadim Demidov. Alle foto: NTB Scanpix
OL-INTERESSERTE: John Arne Riise (f.v.), Brede Hangeland, Magnus Wolff Eikrem, Daniel Braaten og Vadim Demidov. Alle foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gullet til Eirik Verås Larsen var det største. Samtidig var det stort med sølvet til fekteren (Bartosz Piasecki). Det var fantastisk å se ham i semifinalen og i finalen, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Gullet til håndballjentene etter finalen mot Montenegro henger også høyt hos mannen som i dag spiller sin landskamp nummer 104.

- Jeg trodde ikke håndballjentene skulle klare det etter innledningen i gruppespillet. Da var jeg skeptisk. Jeg kjenner en del av spillerne, og spesielt Camilla Herrem var entusiastisk underveis. Det var ekstra kult at de snudde trenden, sier Riise.

- Norge sleit i gruppespillet og spilte ikke slik de bruker å gjøre. Jeg har fulgt de i mange år og følger med på stort sett alle kampene. Jeg var litt småskuffa og tenkte «faen, aldri i verden at vi vinner dette». Men de viste seg fra en helt annen side i finalespilet, sier Riise.

IMPONERENDE: Eirik Verås Larsen imponerte de fleste med måten han padlet inn til OL-gull på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IMPONERENDE: Eirik Verås Larsen imponerte de fleste med måten han padlet inn til OL-gull på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Var det noe som skuffet deg i OL?

- Skuffelsen er at vi ikke tok flere medaljer. Flere såkalte medaljefavoritter skuffet. Spesielt er det synd at ikke Andreas Thorkildsen lykkes, sier Riise.

Riise forteller at han fikk tid til å følge med på nesten alt han ville se i OL, til tross for at Fulham og Premier League var midt i en hard oppkjøring til seriestart i helga.

- Jeg følger med på alt i slike mesterskap. Norge er et lite land, og jeg synes det er viktig å følge med når det skjer noe stort. Håndballjentene har jeg alltid sett på. Det samme gjelder fotballjentene når de er med. Samtidig elsker jeg friidrett og ser på stort sett alt jeg har tid til, sier Riise.

- Verdens beste damer Toulouse-proff Daniel Braaten mener gullene til Usain Bolt var størst.

OVERRASKELSE: John Arne Riise syntes det var veldig moro å se hvordan Bartosz Piasecki fektet seg helt til OL-finale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVERRASKELSE: John Arne Riise syntes det var veldig moro å se hvordan Bartosz Piasecki fektet seg helt til OL-finale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Høydepunktet må bli Bolt sin 100- og 200-meter,  men jeg må også nevne håndballdamene. De står imot og tar imot dritt underveis, men klarer likevel å vinne. Det er sterkt, sier Braaten til Dagbladet.

- Folk kan klage så mye de vil, men jentene står med gull gang etter gang. Vi har verdens beste damer, sier Braaten.

- Er du interessert i håndball?

- Ja, jeg liker å følge med på kampene til håndballjentene. Håndball og sprint er favorittene i OL.

Så volleyball Vadim Demidov og Eintracht Frankfurt var på treningsleir under store deler av OL, og landslagsstopperen fikk sett minimalt fra London-lekene.

HØYDEPUNKT: For Daniel Braaten var Usain Bolts sprintgull høydepunktene i OL. Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB Scanpix
HØYDEPUNKT: For Daniel Braaten var Usain Bolts sprintgull høydepunktene i OL. Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke sett så mye fra OL for å være helt ærlig. Vi har vært på treningsleir og sånne ting. Jeg fikk se én ting: Det var volleyballmatchen mellom Russland og Brasil. Det var fint å få med seg, sier Demidov.

- Det var tilfeldig at jeg så den matchen. Men samtidig var det gøy å se Russland vinne, sier tysklandsproffen.

- Stemning i London Brede Hangeland så både Verås Larsen og håndballjentene ta gull på tv.

- Jeg så på det jeg rakk. Høydepunktet er de to gullmedaljene. Jeg så både håndballfinalen og Verås Larsen. Det var også morsomt å følge fotballaget til Storbritannia, Team GB. Det var god stemning i London da de spilte, sier Hangeland.

Vil kopiere håndballjentene Moldes Magnus Wolff Eikrem oppsummerer OL slik:

- Eirik Verås Larsen og håndballjentene var høydepunktene, ingen tvil om det.

VOLLEY-GULL: Russlands OL-gull i volleyball for herrer, var den eneste øvelsen Vadim Demidov fikk med seg. Foto: GEOFF CADDICK / EPA / NTB Scanpix
VOLLEY-GULL: Russlands OL-gull i volleyball for herrer, var den eneste øvelsen Vadim Demidov fikk med seg. Foto: GEOFF CADDICK / EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Det er helt utrolig at de (håndballjentene) klarer å vinne så mange ganger som de har gjort, det viser at en liten nasjon som Norge også kan gjøre det bra i store idrettsarrangementer. Det hadde vært moro om vi kunne klare det med Norges fotballag også. Det er utrolig det de har gjort, jeg har stor respekt for dem, sier Eikrem til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media