Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De tar køllene våre, knekker dem og kaster til publikum

Stavanger Oilers rasende på finalemotstander Sparta.

INTENSE FINALEKAMPER: I gårsdagens tredje finalekamp brøt det ut masseslagsmål to ganger, der alle på isen bortsett fra keeperne var involvert. Her slåss 
Spartas Mat Robinson med Stavangers Teemu Virtala under den første finalekampen i Sparta Amfi torsdag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INTENSE FINALEKAMPER: I gårsdagens tredje finalekamp brøt det ut masseslagsmål to ganger, der alle på isen bortsett fra keeperne var involvert. Her slåss Spartas Mat Robinson med Stavangers Teemu Virtala under den første finalekampen i Sparta Amfi torsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Totalt 70 utvisningsminutter forteller litt om tenningsnivået i den tredje finalekampen mellom Sparta Sarpsborg og Stavanger Oilers i går kveld.

To ganger barket samtlige spillere på isen, med unntak av keeperne, sammen i et realt masseslagsmål. Sparta gikk til slutt seirende ut av bataljen, vant 3-1 etter hattrick av Tommy Kristiansen og leder nå 2-1 i kamper.

Etter kampen fortsatte kranglingen med uforminsket styrke.

I Rogaland Avis i dag blir Sparta-gutta beskyldt for kølletyveri og hærverk - og blant de sinteste er Oilers-spiller Martin Strandfeldt.

- Den (hockeykølla) ble knukket tvers av og kastet på tribunen. Jeg tror det var (Jonas) Elofsson som gjorde det. Totalt unødvendig. Nå er det køller for 6000 kroner som har blitt ødelagt på denne måten her i Sarpsborg, sier han til Rogaland Avis, og varsler at han kommer til å sende regning.

Daglid leder Pål Haukali Higson betegner oppførselen til Sparta-spillerne som lavmål.

- Det å ta en motstanders kølle med inn i boksen, knekke den og kaste den til publikum er kanskje morsomt hvis du er ti år. Jeg hadde vært pinlig berørt hadde jeg vært Sparta, freser han til TV 2.

- Vet ikke hvorfor han er sint
Mannen som pekes ut som en av de skyldige - Jonas Elofsson i Sparta Sarpsborg - mener Oilers lager en konflikt ut av en ikke-sak. Han nekter for at han har ødelagt noen køller.

- Jeg har ikke gjort det. Det kan godt hende jeg tok med en av deres køller inn i boksen vår fordi jeg trodde den tilhørte oss. Det lå masse køller og hansker ute på isen etter slagsmålene. Det var i så fall en feiltakelse. Jeg vet ikke hvorfor han er sint. Han kan få en ny kølle av meg, hvis han vil, sier Elofsson til Dagbladet.

Som ikke helt klarer å ta kritikken fra Oilers-leiren på alvor.

- Jeg vet ikke hva han gjør med hockeykølla si, men han får prøve å holde på den. Uansett regner jeg med det ikke er han selv som betaler for den.

Vil heller ha øl på gullfesten
Strandfeldt sier til Dagbladet at det ikke er det økonomiske ved saken som er det verste - men Sparta-spillernes mangel på sportsånd.

- FRYKTELIG PINLIG: Oilers' Martin Strandfeldt ville plassert de skyldige på benken om han var Spartas trener. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
- FRYKTELIG PINLIG: Oilers' Martin Strandfeldt ville plassert de skyldige på benken om han var Spartas trener. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Jeg så med egne øyne at det skjedde, og det satt 3000 på tribunen som også var vitner til det. De gjør det systematisk. Det er veldig usportslig. Om jeg var trener for det laget ville jeg plassert spillere som gjorde sånt på benken.

- Skjer dette bare i Sarpsborg eller på andre steder også?

- Det er bare i Sarpsborg de oppfører seg så spesielt. Jeg vet ikke hva de holder på med. Å knekke våre hockeykøller er kanskje ikke superalvorlig, men det er fryktelig pinlig. Man gjør ikke sånn som idrettsmann.

Torsdag får Strandfeldt og Oilers muligheten til hevn, når møtes lagene til fjerde finalekamp i Stavanger.

- Vi skal gjøre alt for å vinne den. Fansen til Sparta tror det er klart, men vi skal vende det i vårt favør. Vi vet at de pleier å bli nervøse når kampene blir virkelig viktige. Og dette er første gang i sluttspillet at de har møtt et lag som de merker kan slå dem.

- Elofsson sier han skal ta med noen nye hockeykøller til deg?

- Han kan heller kjøpe noen øl til meg på gullfesten vår. Da er unnskyldningen akseptert, sier Strandfeldt til Dagbladet og flirer.

VIL TA MED KØLLER TIL OILERS: 
 Jonas Elofsson ( til høyre) sier han skal ta med et par køller til Martin Strandfeldt som plaster på såret. 
Foto:  Cornelius Poppe  / SCANPIX
VIL TA MED KØLLER TIL OILERS: Jonas Elofsson ( til høyre) sier han skal ta med et par køller til Martin Strandfeldt som plaster på såret. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media