Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway:

- De tenker sykkelritt på en tøffere måte

Audun Brekke Fløtten klar for Tour of Norway med sitt danske lag.

USIKKER PÅ FORMEN: Audun Brekke Fløtten, før starten på den første etappen av Tour of Norway. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
USIKKER PÅ FORMEN: Audun Brekke Fløtten, før starten på den første etappen av Tour of Norway. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

SVELVIK (procycling.no): Utover de norske kontinentallagene og utenlandsproffene har man også Audun Brekke Fløtten til start i Tour of Norway, for det danske kontinentallaget Team Virtu Cycling.

Etter å ha kjørt inn flere gode resultater i løpet av fjorårssesongen - blant annet med seier i UCI-rittet Fyen rundt - så endte han opp i det danske laget, etter at hans daværende arbeidsgiver, Uno-X, valgte å satse tyngre mot U23-ryttere.

LES OGSÅ: Arvesen nøkkel da norsk 27-åring landet dansk kontrakt

Nordmannen har hatt 17 rittdager så langt denne sesongen, men fått fire DNF (Did Not Finish). Han forteller til procycling.no at han er usikker på formen foran det norske etapperittet.

- Hva er grunnen til at du er usikker? Sykdom eller sånt?

- Det har vært litt småkluss i vårsesongen. Ikke fått noe flyt i det. Av den grunn så har jeg havnet litt bakpå i treningsarbeidet og er litt ekstra usikker, rett og slett.

Tour of Norway kan du følge LIVE hos procycling.no hele uken!

Dansk formrytter

Selv om 27-åringen er usikker på egen form, går det danske laget inn i rittet med selvtillit. Den tidligere danske mesteren Alexander Kamp har allerede vist god form på norsk jord denne sesongen.

For halvannen uke siden kjørte 24-åringen svært godt under UCI-rittene på Ringerike, da han vant Sundvolden GP og ble nummer to i Ringerike GP.

- Hvordan ser du på dine muligheter, lagets muligheter, på de fem neste dagene?

- Vi er offensive, vi har et par sterke ryttere, kanskje inkludert meg. Ikke minst Kamp har vist meget sterk form, så vi har alle ambisjoner. Så får vi se hva som skjer på førsteetappen, hvordan rittet setter seg.

- En annen måte å kjøre sykkelritt på

Brekke Fløtten viste selv brukbar form i begge rittene, med henholdsvis 10. og 22. plass, selv om han er usikker på formen for øyeblikket.

Han vil ikke tillegge klusset så langt denne sesongen til overgangen fra et norsk til et dansk lag.

- Det har vært gode innspill, nye... Det er jo først og fremst et lag, som tidligere, klart det. Det går ikke an å si at det er noen revolusjon. Vi kjører sykkelritt, det er en organisasjon som har drevet sykkellag i mange år og som er gode på det. Det er en gjeng sterke ryttere og erfarne ledere. Det er noen interessante forskjeller, det er det.

Han forteller at forandringen har vært morsom, at laget kjører sykkelritt med en litt annen tilnærming enn han tidligere har vært vant med. Samtidig var det omtrent slik han hadde forestilt seg den nye hverdagen.

- Litt sånn jeg hadde forventet og håpet før jeg gikk til det laget her, så er det litt tøffere måte å tenke sykkelritt på. I Norge havner vi litt bakpå med å få sykkelritt inn med morsmelken, vi sliter litt i de yngre klassene. Danskene er - på grunn av løypeterrenget - nødt til å kjøre offensive sykkelritt eller ingenting. På en måte er de litt kvassere, litt sterkere, litt mer bevisst på at vi skal gjøre "sånn, sånn og sånn".

- Litt annen mentalitet?

- En litt annen mentalitet. I Norge har vi kanskje litt mer forhold til at vi skal rette opp egne svakheter fra juniorklassen med å ikke klare å være ordentlig med i sykkelrittet. Litt satt på spissen blir nordmenn litt defensive og prøver å jobbe veldig bevisst med å ikke være det, mens danskene er i utgangspunktet veldig offensive, men trenger å finslipe det litt. Det føler jeg at de gjør også.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media