- De ti beste i touren kunne testet positivt

Doptatte Kohl mener alle andre også jukser.

SKOHL! Bernhard Kohl skålte i sjampis etter avslutningsetappen av Tour de France i fjor, der han vant klatretrøya. Østerrikeren ble også nummer tre i sammendraget. Men seinere ble han avslørt for å ha dopet seg under touren. Nå beskylder han så og si alle andre toppsyklister for også å være dopet. Foto: Thierry Roge, Reuters/Scanpix
SKOHL! Bernhard Kohl skålte i sjampis etter avslutningsetappen av Tour de France i fjor, der han vant klatretrøya. Østerrikeren ble også nummer tre i sammendraget. Men seinere ble han avslørt for å ha dopet seg under touren. Nå beskylder han så og si alle andre toppsyklister for også å være dopet. Foto: Thierry Roge, Reuters/ScanpixVis mer

|||

Den tidligere østerrikske proffsyklisten Bernhard Kohl mener at alle de ti beste i fjorårets Tour de France kunne ha blitt dopingtatt.

- Jeg er helt overbevist om at alle som endte blant de ti beste i sammendraget kunne ha avgitt positive tester, sier Kohl i et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe.

Sammen med tyskeren Stefan Schumacher og italienske Riccardo Ricci testet Kohl positivt på den nyeste generasjonen av EPO som heter Cera. Det positive resultatet ble funnet i nye tester av de prøvene han avla under rittet, da det var utviklet metoder for å avsløre Cera-bruk.

- Jeg lurte ingen som var med i feltet. Det er i alle fall sikkert, for alle som var involvert i sykkelsporten var overbevist om at det ikke var mulig å spore den siste generasjonen EPO, sier Kohl.

Han endte på tredjeplass i Touren i fjor bak vinneren Carlos Sastre fra Spania og australske Cadel Evans. Østerrikeren vant dessuten den rødprikkede klatrertrøya.

Bernard Kohl trakk seg fra syklingen like etter at han var avslørt og utestengt for dopingbruk. Nå jobber han tett sammen med dopingjegerne.

Kohl innrømmer at han brukte ulovlige blodoverføringer tre ganger under touren i fjor, og det var manageren hans som hjalp ham med det praktiske. Han sier også at han sluttet å bruke EPO, veksthormoner og insulin før Touren startet.

(NTB)

VIL LEVE UTEN LØGNER: «Jeg vil leve et liv uten løgner» sto det på lerretet bak Bernhard Kohl da han tidligere i vår annonserte at han la opp som syklist. Foto: Roland Schlager, EPA/Scanpix
VIL LEVE UTEN LØGNER: «Jeg vil leve et liv uten løgner» sto det på lerretet bak Bernhard Kohl da han tidligere i vår annonserte at han la opp som syklist. Foto: Roland Schlager, EPA/Scanpix Vis mer