UNDERVURDERTE: Ahmed Hegazi (t.v.), Joe Gomez og Aaron Ramsey (t.h.). Foto: NTB Scanpix
UNDERVURDERTE: Ahmed Hegazi (t.v.), Joe Gomez og Aaron Ramsey (t.h.). Foto: NTB ScanpixVis mer

Ti undervurderte spillere

De ti mest undervurderte Premier League-spillerne denne sesongen

Disse ti spillerne stjeler ikke overskriftene, men de har vært veldig viktige for sine respektive klubber denne sesongen.

(FourFourTwo): Det har vært en ekstraordinær sesong for stjernespillerne i Premier League. Alt fra Mohames Salahs fantastiske 12 mål på 15 seriekamper, til Manchester Citys fantastiske målrekord. Premier League er har mange storscorere og playmakere å trekke fram.

Men det er mange spillere i mindre glamorøse roller som fortjener skryt for at lagene gjør det bra. Her er ti av de beste spillerne denne sesongen som du kanskje ikke har lagt så mye merke til.

1. Aaron Ramsey (Arsenal)

Mange supportere hadde glemt hvor god Aaron Ramsey kan være. Han har vært ute i lange tider med skader og spiller i en Arsenal-midtbane hvor konkurransen er hard.

Waliseren har aldri startet mer enn 29 ligakamper i løpet av en sesong, men har levert varene på førstelaget denne sesongen etter å ha startet 13 kamper på midtbanen - samme antall kamper han hadde hele forrige sesong.

26-åringen har allerede bokført seks assist i ligaen. Hans avgjørende pasninger var en viktig faktor i at Arsenal slo tilbake i november, mens den defensive jobben han gjør også har hjulpet Granit Xhaka til å blomstre.

Boks-til-boks-spilleren leverer kanskje for første gang like mye på klubbnivå som på landslaget.

2. Wilfred Ndidi (Leicester)

Den 20 år gamle erstatteren til N'Golo Kanté blir nesten ikke lagt merke til, til tross for at han dominerer den sentrale midtbanen. Etter signeringen fra belgiske Genk for 150 millioner kroner i januar, har Ndidi startet 31 av 32 kamper - en stor bragd av en ung spiller i et nytt land.

Ndidi har i løpet av denne tiden vunnet flere taklinger (127) enn noen annen spiller i divisjonen, en statistikk som seinere gjorde at Kanté steg til nye høyder på stjernehimmelen.

Det er bare et spørsmål om tid før denne atletiske og intelligente midtbanespilleren blir en av de mest ettertraktede unge spillerne i Europa.

3. James Tarkowski (Burnley)

Tarkowski spilte vare fire ligakamper forrige sesong etter overgangen fra Brentford, men likevel har Burnley vært like solide defensivt under Sean Dyche som da Michael Keane spilte i midtforsvaret forrige sesong.

Den 25 år gamle engelskmannen blokkerer mer avslutninger enn noen andre i Premier League, og er bare slått av Shane Duffy når det gjelder klareringer og er også på topp 10-lista over antall headinger vunnet.

Tarkowski er sterk, modig og god i lufta og har vært hjertet i Premier Leagues tredje beste forsvar.

4. Steven Davis (Southampton)

Saints har ikke startet sesongen særlig bra, men de siste resultatene (inkludert 4-1 over Everton, uheldig 1-2-tap mot City og ett poeng mot Bournemouth) tyder på at Mauricio Pellegrinos prosjekt begynner å ta form.

Sentralt i Saints oppbyggende spill er Steven Davis, en mann som har vært på St. Mary's i fem år. han er en talentfull fotballspiller som er elegant med ballen med et godt overblikk, noe som gjør at han er en av de mest undervurderte midtbanespillerne i ligaen.

Som 32-åring har mannen fra Nord-Irland blitt en leder i klubben, og han spiller uten tvil en stor rolle i utviklingen til Mario Lemina og Pierre-Emile Højberg.

5. Kiko Femenia (Watford)

Mesteparten av Watfords spillere får skryt som fortjent denne sesongen, men det er få som snakker om hvilken innvirkning Femenia har hatt på laget. Marco Silvas backer er en viktig del av den taktiske filosofien til manageren, som ønsker at backene skal ta hver sjanse de får til å overlappe på kantene.

Femenia har løpt opp og ned høyresiden denne sesongen, og kombinerer gode offensive løp med en defensiv trygghet. Endelig har han funnet en plass han trives etter en vanskelig karriere.

Spanjolen spilte for B-laget til både Real Madrid og Barcelona - klubben han mener «ødela» ham emosjonelt - før han hadde et suksessfullt år i Alaves forrige sesong.

6. Joe Gomez (Liverpool)

Liverpool har sluppet inn tre må på de seks siste kampene, og bortsett fra stortap mot Tottenham og Manchester City har de vært mer kompakte denne sesongen enn i 2017/18.

Den eneste tydelige forskjellen fra forrige sesong har vært returen til 20 år gamle Gomez, som ikke spilte en eneste ligakamp i 2016/17 på grunn av en skade.

Gomez har vært solid for Liverpool denne sesongen uten å dominere, noe som er forståelig med tanke på alderen hans, men den engelske forsvareren har gitt forsvaret trygghet etter noen år med kaos.

Gomez' ro med ballen gjør ham til en ideell partner til Virigil van Dijk, dersom nederlenderen endelig skulle komme til Anfield.

7. Jordan Pickford (Everton)

Det kan kanskje virke merkelig å foreslå en Everton-spiller på denne lista, men tanke på hvordan de har fremstått denne sesongen. Men ting hadde sett mye verre ut om det ikke var for Pickford.

Den tidligere Sunderland-spilleren har femte flest redninger i ligaen denne sesongen (46), nest flest utboksinger (15) og null store feil som har ført til baklengs.

Høydepunktet denne sesongen kom da han reddet straffespark i 4-0-seieren over West Ham forrige midtuke. Han gir Everton-forsvaret en trygghet de har manglet.

8. Yohan Cabaye (Crystal Palace)

Det er et bevis på hans kvaliteter at Cabaye fortsatte å se bra ut da Crystal palace sleit i starten av sesongen. 31-åringen fantastiske fot og aggressive taklinger har lagt grunnlaget for at laget har reist seg under Roy Hodgson, som må stole på at midtbanen vil føre dem ut av nedrykksstriden.

Utrolig nok så leder Cabaye statistikken i Palace for pasninger, nøkkelpasninger, innlegg og forsøk på taklinger, noe som bygger under franskmannens viktighet i forsvar og angrep.

9. Jonathan Hogg (Huddersfield)

Alle vet hvor god Aaron Mooy har vært denne sesongen, men ingen snakker om midtbanepartneren Hogg, som er tilbake i laget etter skade. Hogg spilte sist i Premier League for fem år siden med Aston Villa, men har enkelt tilpasset seg livet der.

28-åringen har brutt spillet mer (2,4 ganger per kamp) enn noen annen Huddersfield-spiller og har nest flest defensive involveringer for klubben, kun slått av Christopher Schindler.

10. Ahmed Hegazi (West Bromwich)

Den egyptiske bautaen Hegazi har dominert i omtrent hver eneste Premier League-kamp han har spilt siden han kom på lån fra Al Ahly i juli, og har forståelig nok fått beundrere på veien.

Jürgen Klopp skal etter rapportene være interessert i å signere 26-åringen, og midtstopperen skal også være ønsket av Leicester, selv om WBA har en oppsjon på kjøp.

Hegazi har vært den klart beste forsvareren i WBA denne sesongen og har vunnet kåringen av kampens beste spiller to ganger.