TABBE: Rallykjører Benjamin Ward og kartleser Simen Næss Hansen fikk flere problemer under Aurskog-Høland Rally i juni. Nå er videoen fra løpet sett over en halv million ganger. Video: Benjamin Ward Vis mer

Top Gear

De tidligere «Top Gear»-stjernene delte norsk rally-video: - Skulle bare drepe en mygg

Uhell i rally-løp sørget for hundretusener av videovisninger.

(Dagbladet): Like før rallykjører Benjamin Ward og kartleser Simen Næss Hansen skulle starte på Aurskog-Høland Rally i juni, skjedde det noe uventet.

- Det var fryktelig mye mygg da vi skulle ordne bilen. Simen skulle drepe en mygg på ruta, og da han oppdaget at jeg filma, tok han litt hardt i, forklarer Ward til Dagbladet.

Dette resulterte i at Hansen presterte å knuse ruta.

- Jeg ble plutselig redd for at vi ikke fikk være med i konkurransen, sier Ward, som i tillegg til å drive med rally også er frilansfotograf, blant annet for Dagbladet.

Duoen fikk delta i rally-løpet, til tross for den knuste frontruta. Gleden var imidlertid kortvarig. Litt ut i løpet støtte Ward og Hansen på nye problemer. Kløtsjen streiket, og de måtte bryte løpet.

Se video av løpet og uhellene øverst i saken.

Over 500 000 videovisninger

I ettertid kan de imidlertid se seg fornøyde med én ting. Veldig mange har sett høydepunktene fra de to spøkefulle guttenes NM-løp.

Videoen er sett over en halv million ganger via Wards egen Facebook-side, og via Facebook-sida til de levende motorlegendene Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond.

Etter at trioen var ferdig i superpopulære «Top Gear» har de gått sammen med et team av teknologi- og mediefolk for å lage «DriveTribe», en digital plattform dedikert til motor og eventyr, ifølge nettsida deres.

- Jeg har tatt kontakt med dem tidligere og spurt om de kunne tenke seg å dele videoene våre. Det er veldig ålreit at den ble delt, sier Ward.

- Folk er altfor seriøse

Ward forteller videre at motor-sida har delt en av videoene hans også tidligere.

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits, 10 juni. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / Scanpix Vis mer Vis mer

- Vi har fått veldig god respons, både fra folk i miljøet her i Norge, og fra folk vi ikke kjenner i det hele tatt. Vi er to gutter som har det gøy, og ønsker å dele moroa med våre seere. Jeg synes folk er altfor seriøse. Ikke alle kommer til å bli verdensmester, forklarer Ward.

Ward har holdt på med rally i litt over to år, og kjører på NM-nivå, hvor alle som vil kan delta.

- Jeg startet da jeg gjennom venner i miljøet oppdaget hvor lett det var, også fant jeg bilen min, Knut, på nettet. Bilen er mye enklere enn hva andre i NM har. Vi synes det er viktig å ha det gøy, vi er ikke så seriøse, sier Ward.