Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De to dårligste rennene jeg har gjort i år, det er klart jeg er skuffet

Aksel Lund Svindal har ikke lykkes i OL.

NEDTUR I STOR SESONG: En skuffet Aksel Lund Svindal etter super-G . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NEDTUR I STOR SESONG: En skuffet Aksel Lund Svindal etter super-G . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I går var han ikke like langt nede som etter utforen, men resultatene snakker for seg selv - i hvert fall for en helproff som Aksel Lund Svindal: OL har hittil vært en nedtur i en ellers fantastisk sesong.

Syvendeplassen i super-G var tangering av 31-åringens svakeste plassering siden mars 2012, nummer fire, som han ble i utfor, har han bare vært på sitt dårligste i verdenscupen. Superkombien gikk omtrent som ventet, men åttendeplass redder ikke lekene.

Nå snakker vi om hundredeler i OL, og en vanvittig standard, men det er der Svindal legger lista sjøl.

Målet var gull - Det er dårlig timing, det er ingenting annet å si om det. Dette er de to dårligste rennene jeg har gjort i år, og syvende i super-G er den dårligste - med lengde - om du ser bort fra Beaver Creek. Det er derfor jeg vet jeg kan ta gull også, og det er derfor jeg er veldig skuffet, sier nordmannen.

- Målet er å ta gull når jeg står på stat i super-G og utfor, og jeg lykkes ikke med noen av dem. Da er det klart jeg er skuffet, sier Svindal.

- Ikke der han ville være Etter utforen trengte han to dager på å komme seg, det trenger han neppe etter super-G. Så oppløftende var det faktisk at lagkameraten tok gullet, selv om Svindal fikk fri fra kakefesten senere på kvelden.

- Det Kjetil gjør i dag er mye råere enn det han gjorde i utforen, det han gjør i dag er utklassing. Han er et halvsekund foran et veldig jevnt felt. Dette er mye lettere å svelge, jeg er ikke god nok, og han knuser alle, oppsummerer 31-åringen.

Storslalåm er siste mulighet, men realistiske forventninger innebærer neppe et gull, skal vi høre på landslagstrener Håvard Tjørhom.

- Kjetil og Aksel er veldig flinke til å få med seg fart begge to, og det er ikke mange bratte partier i denne løypa. Men det blir spennende å se hvordan været utvikler seg, vi er nok outsidere, mildt sagt, i storslalåm, sier Tjørhom, som skjønner sin største stjernes skuffelse.

- Det er klart han har høyere mål enn fjerde og syvende. Vi får sette oss ned og se litt bak resultatene også, men dette er ikke der han ville være, sier han til Dagbladet.

Hele Norges coronakart