40 ÅR SIDEN. Det er 40 år siden Muhammad Ali og Joe Frazier utkjempet gladiatorenes kamp i ringen. De 14 rundene i Manila omtales som historiens tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingen. Dette er det siste bildet som er tatt av bokselegenden, da han mottok en hederspris 17. september i sin hjemby Louisville. Foto: AP/NTB Scanpix.
40 ÅR SIDEN. Det er 40 år siden Muhammad Ali og Joe Frazier utkjempet gladiatorenes kamp i ringen. De 14 rundene i Manila omtales som historiens tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingen. Dette er det siste bildet som er tatt av bokselegenden, da han mottok en hederspris 17. september i sin hjemby Louisville. Foto: AP/NTB Scanpix.Vis mer

De to kampene Muhammad Ali aldri skulle tatt

Mottok hundrevis av tunge slag mot hodet og hundrevis mot kroppen i 72 minutter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Torsdag 1. oktober deltar 73-årige Muhammad Ali i en seremoni på 40-års dagen for den tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingens historie. Han var selv en av de to gladiatorene i kampen han selv hadde døpt til «The Thrilla In Manila».

Muhammad Ali er sterkt preget av sykdom. Bokselegenden viste seg sist offentlig 17. september. Da mottok historiens mest populære idrettsutøver den gjeve prisen Grawemeyer Spirit Award for sine verdier, inspirasjonsevne og personlighet. Muhammad Ali fikk hedersmedaljen rundt halsen sittende iført mørke solbriller i The Louisville Palace Theater. Flankert av sin kone Lonnie Ali og sin svigerinne Marilyn Williams, som begge to bor under samme tak som Ali og står for det daglige stellet av ham.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn