De to kampene Muhammad Ali aldri skulle tatt

Mottok hundrevis av tunge slag mot hodet og hundrevis mot kroppen i 72 minutter.

40 ÅR SIDEN. Det er 40 år siden Muhammad Ali og Joe Frazier utkjempet gladiatorenes kamp i ringen. De 14 rundene i Manila omtales som historiens tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingen. Dette er det siste bildet som er tatt av bokselegenden, da han mottok en hederspris 17. september i sin hjemby Louisville. Foto: AP/NTB Scanpix.
40 ÅR SIDEN. Det er 40 år siden Muhammad Ali og Joe Frazier utkjempet gladiatorenes kamp i ringen. De 14 rundene i Manila omtales som historiens tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingen. Dette er det siste bildet som er tatt av bokselegenden, da han mottok en hederspris 17. september i sin hjemby Louisville. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag 1. oktober deltar 73-årige Muhammad Ali i en seremoni på 40-års dagen for den tøffeste og mest brutale kamp i tungvektsboksingens historie. Han var selv en av de to gladiatorene i kampen han selv hadde døpt til «The Thrilla In Manila».

Muhammad Ali er sterkt preget av sykdom. Bokselegenden viste seg sist offentlig 17. september. Da mottok historiens mest populære idrettsutøver den gjeve prisen Grawemeyer Spirit Award for sine verdier, inspirasjonsevne og personlighet. Muhammad Ali fikk hedersmedaljen rundt halsen sittende iført mørke solbriller i The Louisville Palace Theater. Flankert av sin kone Lonnie Ali og sin svigerinne Marilyn Williams, som begge to bor under samme tak som Ali og står for det daglige stellet av ham.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.