Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De to norske hestene svikta da det gjaldt som mest

Den ene var stressa, den andre syk under Prix d'Amerique.

FORVENTA VINNER: Ikke overraskende vant storfavoritten Bold Eagle årets PdA. Her strekker Franck Nivard jublende pisken i været. Foto: Eirik Stenhaug, Equus
FORVENTA VINNER: Ikke overraskende vant storfavoritten Bold Eagle årets PdA. Her strekker Franck Nivard jublende pisken i været. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Vis mer

(Dagbladet): Prix d'Amerique var drømmen til de to norske hestene Support Justice og Lionel. Men da de endelig stilte på startstreken etter seks måneders planlegging - og fire ukers finpussing i Paris, hadde den ene blitt syk, og den andre ble disket like etter start.

Geir Vegard Gundersen, Support Justices trener, hadde før løpet vært innstilt på at storfavoritten Bold Eagle skulle få kamp til døra, men sistnevnte var i en helt egen klasse og satte ny løpsrekord. Nest sist var Support Justice, som nærmest sjanglet i mål.

- Support Justice er mye bedre en dette, men kusken hørte lyder fra halsen under løpet. Det tyder på en luftveisinfeksjon - noe han aldri har hatt tidligere, og så får han det i karrierens viktigste løp, sier en skuffet trener til Dagbladet.

Planen var at hesten skulle delta i to franske storløp den kommende måneden, men det blir det trolig ingenting av.

- Om veterinærundersøkelsen påviser halsinfeksjon, drar vi hjem og forbereder ham til ny sesong. Det er nok av løp, det viktigste er å få ham frisk igjen.

Ble diska Det andre norske håpet, Lionel, ble diska i starten av løpet, da han begynte å galoppere. Den røde hingsten takla sannsynligvis ikke at løpet ble utsatt i noen minutter.

- Lionel ble stressa, og var ikke interessert i å trave. Det var en umulig oppgave, sier den svenske sulkyartisten Örjan Kihlström.

Medeier Gøran Antonsen var naturlig nok skuffa etter løpet.

- Det var kjedelig at det hele var over før det starta. Vi var optimister, men slik er denne sporten. Travet gir og travet tar. I dag ble det med sistnevnte. Lionel kommer sterkere tilbake, forsikrer Antonsen.

Den nye kongen Vant gjorde den franske superstjernen Bold Eagle, som ble forsert til tet midtveis og siden var uten konkurranse. Toer Ble Timoko og tredje svenske Oasis Bi.

Bold Eagle trenes av Sébastien Guarato og ble kjørt av Franck Nivard. Hesten er bare fem år og var feltets yngste hest. Han tok sin 21. seier i det 24. forsøket, og er den nye travkongen i travsportens maktsenter.

Bold Eagle vant 4,5 millioner kroner og har tjent nesten 13 millioner på bare 24 starter. Hesten vant travsportens største førstepremie på 4,5 millioner. Det gir en fortjeneste på 1667 kroner per meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media