De toer sine hender og sier tribunevolden ikke kan komme til Norge. Selvbedragere!

En 18-åring stormet banen i Malmø og gikk til angrep på Helsingborgs keeper. Tida er inne for en ny debatt rundt ukulturen(e) i norsk fotball

KAN SKJE I NORGE: Selv om tribunevolden er verre i Sverige, er det ikke umulig at vi kan oppleve episoder som den i Malmö i går kveld også i Norge. 
 Foto: Andreas Hillergren, Scanpix
KAN SKJE I NORGE: Selv om tribunevolden er verre i Sverige, er det ikke umulig at vi kan oppleve episoder som den i Malmö i går kveld også i Norge. Foto: Andreas Hillergren, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo - onsdag 25. mai

FOR ET PAR måneder siden brukte jeg Klanen (VIF) som et eksempel og oppfordret alle konstruktive fotballsjeler til å ta et oppgjør med supporterkulturens negative og destruktive sider.

REAKSJONENE PÅ DET var flere bøtter med kjeft, mange stygge e-poster, enkelte trusler, noen begrunnede tilsvar på at det er verre i Sverige enn i Norge - og derfor ikke noe å bry seg om -  og ikke minst, den saklige beskjeden (fra Klanen) om at jeg kunne ta meg ei bolle.   

SPØRSMÅLET I DAG er om Klanen og andre ufarliggjørere av supporterkulturens ødeleggende elementer fortsatt er mer opptatt av gjærbakst enn sikkerhet på norske fotballbaner? Etter det som skjedde i Malmö i går kveld - der det (igjen) ble kastet en kinaputt inn på banen før en 18-åring gikk til fysisk angrep på hjemmelagets keeper - må spørsmålet stilles, også her i Norge.

FOR SELV OM vi fortsatt er spart for svenske tilstander på norske fotballarenaer finnes det ingen garantier for at så ikke kan skje i Tippeligaen. Og det er den faren vi må ta på alvor.

DA ALLSVENSKANS TOPPOPPGJØR ble stoppet etter en halvtime i går kveld ble svensk fotball kastet ut i en akutt krise. Kinaputter og andre gjenstander som kastes fra tribunene, slik man dessverre er blitt vant til i Sverige, er én ting. Et fysiske angrep på en spiller noe helt annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer