- De tok Malta fra hverandre da de hadde ballen, og viste seg som konstante trusler

King og Dæhli hylles i maltesiske aviser.

HYLLES: Maltesiske aviser - her ved Times of Malta (t.v.) og The Malta Independent (t.h.) - er svært imponerte over Joshua Kings innsats i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HYLLES: Maltesiske aviser - her ved Times of Malta (t.v.) og The Malta Independent (t.h.) - er svært imponerte over Joshua Kings innsats i går. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

ST. JULIAN'S (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo kunne endelig juble, da Norge valset over Malta og vant 3-0 i går kveld.

De norske gutta startet EM-kvalikkampen på smånervøst vis, men etter at Mats Møller Dæhli pirket inn 1-0 halvveis i første omgang, var det aldri noen tvil.

Joshua King scoret to mål og noterte seg for en målgivende, og ble belønnet med en åtter på dagbladbørsen i en match Norge hadde stort sett stålkontroll hele veien.

Etterpå innrømmet Blackburn-spilleren at det var deilig at det endelig løsnet, etter at han har slitt med å finne veien til nettmaskene i en lengre periode.

- Om man ikke får spille kan man gi opp og slaske på trening eller gi hundre prosent. Det gjør meg bare mer sulten og jeg jobber enda hardere på trening nå. Endelig løsner det, så det er godt og gøy for meg og bra for laget, for da kan jeg bidra med det jeg er best på, sier han.

Hyllest Også flere av lagkameratene var imponerte over King i går. Mats Møller Dæhli er imidlertid ikke spesielt overrasket over Kings storspill:

- Jeg har kjent ham lenge, og i dag ser man hvilket potensial han har. Jeg mener han er god nok til å spille i Championship, sier Møller Dæhli til Dagbladet.

Det er imidlertid ikke bare nordmenn som er imponert over hva Joshua King leverte i går. Også maltesiske aviser er fra seg av lovord om 22-åringen fra Romsås i Oslo.

«Malta ga etter for sterke King», skriver Times of Malta i sin lørdagsutgave i dag.

- Raske kontringer Avisa skriver videre at Norge hadde kontroll fra start til mål i går, og at taktikken besto i «raske kontringer anført av den mektige King, som scoret to og var delaktig i den første scoringen».

Avisa setter videre Maltas 0-3-tap i perspektiv: «Norge er kanskje ikke en av ledestjernene i europeisk fotball, men startelleveren deres sier litt om hvilken utfordring vår landslag møter, ettersom Høgmos utvalgte stort sett spiller for utenlandske klubber».

The Malta Independents journalist Henry Brincat er også meget imponert over King og Norge.

Under tittelen «Svakt Malta ingen utfordring for overlegen Norge», skriver avisa at Norge vant en meget fortjent seier på Ta' Qhali stadion i går.

- Konstante trusler «Malta var svake bakover, spesielt på høyresiden, hvor unge Zach Muscat møtte Norges to mest produktive og farlige spillere, Joshua King og Mats Møller Dæhli. De tok Malta fra hverandre da de hadde ballen, og viste seg som konstante trusler mot Maltas forsvar», skriver avisa.

«King fortjente definitivt applausen han fikk fra alle tilstede da han ble tatt av banen da 15 minutter gjensto», skriver journalisten videre.

• Norge neste match i EM-kvaliken er mot Bulgaria på Ullevaal mandag klokka 20.45.