- De tør ikke si noe annet

Lagvenninene trygler Marit (34) om å fortsette.

FALUN (Dagbladet): VM-dronninga Therese Johaug snakket om hvor trist og leit alt ville bli hvor Marit Bjørgen (34) skulle finne på å legge opp etter sesongen.

- Det er en skremmende tanke, sa Johaug.

Tidligere i vinter begynte Heidi Weng å grine da hun snakket om det samme.

Marit Bjørgen er limet i landslagsgruppa. Den naturlige kapteinen. Den alle ser opp til, respekterer og ikke minst strekker seg etter. Det er henne de måler seg med på treningene. Og det er henne de får trøst og oppmuntring av når de ikke henger med på ei økt.

Prater med meg selv I vår - etter å ha fått sesongen litt på avstand - skal Marit Bjørgen ta en alvorsprat med seg selv. Hun skal spørre seg selv om motivasjonen for å satse videre fortsatt er der.

- Jeg aner ikke - og da er jeg helt ærlig - her jeg sitter nå hva svaret blir, sier hun.

- Betyr det noe som helst at de andre jentene trygler deg om å fortsette?

- Hehe, de tør ikke si noe annet, sier Marit til Dagbladet.

- Når skal du bestemme deg?

- Dere får ingen dato av meg. Da blir det bare et hesikes mas. Men jeg bruker nok april til å tenke over dette, sier Marit.

Har kontrakt i tre år For noen år siden skrev Bjørgen langtidskontrakt med forbundet til og med 2018. Det er tre vintre til det, med både VM og OL på programmet.

- Ja, jeg har den kontrakten, men det står ikke i den at jeg er forpliktet til å satse så lenge, sier hun.

- Det har vært en kjempesesong. Du vant Tour de Ski, du vant to VM-gull ogf avsluttet med sølv på tremila i dag. Du har vunnet verdenscupen. Det er ikke noe som tyder på at du har tapt det akkurat?

- Nei, jeg føler at jeg er like god nå som jeg har vært før. Kanskje har jeg vært hakket råere i mesterskap før, men vinteren sett under et har vært veldig bra. En kjempesesong.

- Da kan du enten bruke det som motivasjon til ny satsing eller gi deg på topp?

- Jada. Men uansett hvor mye dere maser får dere meg ikke til å si noe om det nå.

- Det kan jeg heller ikke gjøre. For sannheten er faktisk at jeg ikke aner selv hva det blir til neste vinter, sier Marit Bjørgen.

ABDISERER? Det er lenge siden Marit Bjørgen ikke ble VM-dronning. Denne gangen måtte hun se at Therese Johaug forsynte seg med flere gull enn henne selv. Foto: Hans Arne Vedlog
ABDISERER? Det er lenge siden Marit Bjørgen ikke ble VM-dronning. Denne gangen måtte hun se at Therese Johaug forsynte seg med flere gull enn henne selv. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer