Therese Johaug-saken

De tre bokstavene som kan avgjøre Therese Johaugs skjebne

Første dag av Therese Johaug-høringen er over. De tre bokstavene «bol» ser ut til å spille en avgjørende rolle i spørsmålet om graden av skyld.

PÅ PLASS: Therese Johaug er på plass i salen under høringen. Det samme er 15 journalister og 12 fotografer. Ytterligere 30 journalister følger høringen fra Colosseum, som anses som en forlengelse av rettslokale. Video: NTB / Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Therese Johaug ble ferdig med sin forklaring litt over kl. 14 i dag, men høringen var ennå ikke over.

Leder ved Norges laboratorium for dopinganalyse, Yvette Dehnes, var neste taler. Johaug fulgte meget nøye med. Dehnes sa følgende om konsentrasjonen av clostebol, som var på 13 nanogram per milliliter i Johaugs positive prøve:

- Denne verdien er forenlig med bruk av kremen Trofodermin, men vi kan ikke utelukke annen bruk. Det kan være en liten mengde tatt for kort tid siden, eller det kan være en større mengde for lenger tid siden, sier Dehnes.

- Er 13 nanogram en høy konsentrasjon?

- Sammenlignet med et oralt inntak eller injisert, er det en relativt lav konsentrasjon. Da kan forvente et inntak som er hundre eller tusen ganger høyere, sier Dehnes.

De har ikke registrert noen påvisbare endringer i Johaugs steroidprofil. Det er et godt tegn for henne. Som Antidoping Norge allerede har konkludert, tror de på Johaugs forklaring.

Bol-spørsmålet

Det neste vitne, farmasøyt Jo Klaveness, gjennomførte et eksperiment hvor hans familien testet ut Trofodermin på leppene. Konklusjonen er:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer