Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De tre siste åra har vært begredelige

Her sitter den styrtrike skipsrederen Andreas Ove Uglad (45) og depper over all motgangen som har forfulgt ham de tre siste årene.

På hjemmebane i Arendal ønsket veteranen å vise seg fram fra sin beste side. Istedet endte han helt nede på 8. plass - over 14 sekunder bak vinnerbåten Victory 7.

Selv oppsummerte Ugland skuffelsen slik:

- Det ble mye tøys og lite fart. I går opplevde han nemlig at girkassa slo seg skikkelig vrang - uten at teamet klarte å finne ut av det under løpet.

Først da Dagbladet snakket med team manager Jan Zaborowski klokka 22.45 i går kveld mente han at problemet var lokalisert. Etter nærmest å ha skrudd båten helt fra hverandre.

Filleting

- Det viste seg at armen som aktiverer at motorene stopper ikke har vært trukket helt tilbake. Det har ført til at giret ikke har blitt dratt ut skikkelig. Egentlig er dette en fillesak. Så enkel at den var vanskelig å finne, forklarer Zaborowski.

Og problemet er ganske beskrivende på all motgangen som har forfulgt Andreas Ove Ugland på vannet de siste årene.

Eller som han sier det selv:

- De tre siste årene har vært begredelige, sier Andreas Ove Ugland.

- Hva er det som gjør at du fremdeles orker å holde på etter all motgangen?

- Man tror jo alltid på morgendagen, ikke sant. Det kan jo snu, svarer milliardæren. Allerede i dagens VM-runde er målsettingen en plass på pallen for mannen som har kjørt offshore 1 siden 1992.

Gigantformue

Med en formue på nærmere 1,5 milliarder kroner er den velstående 45-åringen blant Norges 35 rikeste personer.

Likevel stiller han langt bak kollegene Røkke og Gjelsten i oppmerksomhet. Både som næringslivstopp og idrettsutøver.

- Det er bare hyggelig det. Det er nok oppmerksomhet som det er. Men all fokusen rundt Røkke og Gjelsten er iallfall bra for sporten, sier den litt beskjedne skipsrederen.

FORTVILER: Skipsreder Andreas Ove Ugland var svært fortvilet etter den nedslående åttendeplassen i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media