- De trenger sterkere ryttere enn en halvskutt mann

Edvald setter seg nye mål.

DET SURE EPLET: Hektisk møtevirksomhet mandag kveld endte både drømmen om NM og Tour de France for Edvald Boasson Hagen denne sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
DET SURE EPLET: Hektisk møtevirksomhet mandag kveld endte både drømmen om NM og Tour de France for Edvald Boasson Hagen denne sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØVIK (procycling.no): For første gang siden 2010 skjer Tour de France uten Edvald Boasson Hagen på startstreken.

- Det er surt både å miste NM og Tour de France, men slik er det når man er skadet, påpeker Boasson Hagen.

Avgjørelsen ble tatt sent mandag kveld i samråd med ledelsen i Sky.

Ironisk nok var Boasson Hagen sammen med Kurt Asle Arvesen og sjekket utstyr foran lagtempoen han skulle kjøre for Lillehammer CK.
Droppet NM, satser på høsten Akillesproblemene blusset opp under opptreningsperioden til Route de Sud. Rudsbygdingen kom skadet ut av Giro d´Italia og startet treningsperioden med smerter.

Det er liten tvil om at to tempoøvelser i Eidsvoll ikke passet kroppen hans bra akkurat nå.

- Det er omtrent det verste man kan gjøre for akillesen. Denne avgjørelsen viser hvor seriøst vi tar dette. Vi har fokus på høsten og å få ut potensialet til Edvald, sier manager Birger Hungerholdt.

Håpet på Tour de France Boasson Hagen forteller at han gikk inn i helgas ritt med et håp om å kjøre Tour de France.

- Jeg lå vel an til å ha mulighet til å kjøre, inntil jeg ble skadet. De trenger sterkere ryttere enn en halvskutt mann, fleiper han.

27-åringen er på utadgående kontrakt i Sky. Både for lagets og egen del blir det nå fullt fokus mot høstens rekke av endagsritt.

Boasson Hagen drar neppe til Vuelta a Espana, men oppsøker heller ritt han har gjort det bra i tidligere.

- Jeg har etappeseirer i Polen rundt og Eneco Tour. Jeg har vunnet GP Plouy og Vattenfall i Hamburg. Dessuten har jeg kjørt bra i Canada, påpeker han selv.

- Det har jeg også gjort uten å ha kjørt Tour de France i forkant, sier han og tenker på tiden før han ble proff i Team Sky.

Samme skade ødela klassikerne i 2010 Nå venter treningspause for Boasson Hagen og oppfølging fra det medisinske apparatet hos Olympiatoppen.

Akillesskaden er nemlig ikke ny, og satt blant annet nordmannen utenfor klassikerne i 2010.

- Hva kommer disse problemene av?

- Jeg skulle gjerne ha visst det selv. Det er ting som kommer og går. Jeg har vel dårlige akilleser. Jeg har ikke noe svar, men det er surt å være skadet, innrømmer han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

AKILLES IGJEN: Edvald Boasson Hagen blir hjemme. Det skjedde også foran brosteinsklassikerne i 2010.  
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
AKILLES IGJEN: Edvald Boasson Hagen blir hjemme. Det skjedde også foran brosteinsklassikerne i 2010. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer