Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De tror jeg har dopet meg

Syklist Anita Valen tror landslagskollegene mistenker henne for å jukse.

Ingen av de norske landslagsjentene Anita Valen syklet sammen med i fjor, har ringt for å støtte henne i kampen mot dopinganklagene.

- Jeg har fått veldig mange støtteerklæringer fra privatfolk i dag, men ingen idrettskolleger har ringt, heller ingen av de norske sykkeljentene. Det overrasker meg ikke noe særlig. Jeg har jo blitt så mye bedre i vinter. De tenker sikkert at jeg har blitt så sterk og tror jeg må ha dopet meg. Men det må de bare få lov til å mene, sier Anita Valen til Dagbladet.

- Du mener altså at de mistenker deg for å jukse?

- Ja, det overrasker meg ikke om de tenker slik. Husk at jeg har trent veldig hardt i vinter, og har en motor som har gått fra Mercedes til Ferrari.

Hardkjør

Men Anita Valen er ikke bitter på sine hittil tause kolleger. Hun vil i alle fall ikke innrømme det.

- Jeg bryr meg veldig lite om hva andre synes om meg i denne saken. De som kjenner meg, vet at jeg aldri ville dope meg, sier hun.

Hennes andre dag som offentlig dopingmistenkt ble et hardkjør som først ble avsluttet da hun ble intervjuet inngående på direkten av Viggo Johansen i NRKs «Redaksjon EN».

- Det har gått i ett med TV-intervjuer og telefoner. Jeg har også trent i fem timer, laget middag og hentet barn i barnehagen, sier Valen.

Sammen med trener Jan Georg Iversen og assistenttrener Jon Rangfred Hansen har hun også planlagt hva de skal gjøre fram til B-prøven er klar tirsdag.

På kaffejakt

- Vi jobber nå for å få meg inn på Aker til koffeintester så kjapt som mulig. Men vi kan liksom ikke bruke Evergood, og må få tak i samme sorten kaffe som de hadde på hotellet. Vi har engasjert en spansktalende venn for å finne ut av dette, og håper å få tak i kaffesorten på en av de mange kaffebarene her i Norge, sier Valen.

I utgangspunktet skal hun kjøre et viktig firedagers etapperitt i Frankrike neste uke. Men testene på Aker er viktigere.

- Det er faktisk det samme rittet der jeg i 1988 ble skadd og måtte legge opp. Har ikke kjørt der siden, og vil derfor veldig gjerne delta. Men må jeg inn til tre dagers testing på Aker, så dropper jeg selvfølgelig løpet. Akkurat nå er det ingenting som er viktigere enn å reinvaske meg, sier Valen.

HEKTISK DAG: Dopingmistenkte Anita Valen på vei hjem til Porsgrunn, etter å ha deltatt i «Redaksjon EN» på NRK i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media