IOCs utestengelse av Russland oppheves

De trøstet henne. Men hvem trøster oss som vil ha stopp på jukset?

Russland snart tilbake i den olympiske familien.

ISKUNSTNER: Evgenia Medvedeva viste kunst på OL-isen selv om gullet såvidt glapp i konkurransen med den tre år yngre lagvenninnen Alina Zagitova. Så overbeviste Medvedeva IOC om å ta Russland inn igjen i den olympiske familien FOTO: Daisuke Suzuki/Kyodo News.
ISKUNSTNER: Evgenia Medvedeva viste kunst på OL-isen selv om gullet såvidt glapp i konkurransen med den tre år yngre lagvenninnen Alina Zagitova. Så overbeviste Medvedeva IOC om å ta Russland inn igjen i den olympiske familien FOTO: Daisuke Suzuki/Kyodo News. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR ba 18 år gamle russiske kunstløpyndlingen Evgenija Medvedeva den olympiske komite (IOC) om nåde for Russland. I natt ble det ordnet:

  • Det russiske flagget blir ikke heist på avslutningsseremonien i Pyeongchang, men til uka er Russland på plass i den olympiske familien.

Da blir det tilsynelatende lek som før til tross for at det meste rundt russernes nasjonale dopingkontroll er uavklart. Det russiske antidopingbyrået (RUSADA) er fortsatt suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA).

Og for deg som mister oversikten over alle forkortelsene som skal sikre at du får se en ærligst mulig internasjonal idrett, er det bare å innrømme at akkurat det dessverre er meningen.

Idretten vil fortsatt ikke ta noe samlet oppgjør med jukset.

ETTER nattas IOC-møte skjøv franske Nicole Hoevertsz; sjef for IOC sin spesialkomite for Russlands utestengelse, ansvaret over på hver enkelt idrett; altså de internasjonale særforbundene. Hun mener at det er de som heretter må sette en standard for å stoppe mer russisk svindel.

Hoevertz har muligens en saklig grunn for det. Det er i dette leddet det kanskje svikter mest, men IOC svikter igjen den spesielle muligheten sin til å gjøre idretten ærligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer