PROVOSERT: Da eierselskapet gikk til det skritt å kalle Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk for uredelige og uetiske, var begeret fullt. I et langt og åpent brev på klubbens hjemmeside tar de kraftig til motmæle mot Stabæk Holding. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
PROVOSERT: Da eierselskapet gikk til det skritt å kalle Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk for uredelige og uetiske, var begeret fullt. I et langt og åpent brev på klubbens hjemmeside tar de kraftig til motmæle mot Stabæk Holding. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

- De truer og gjør hva de kan for å kaste oss ut

Stabæk Fotball i bitter strid om Telenor Arena. - Nå er det nok, sier Ingebrigt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en åpent brev på sin hjemmeside går Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk i strupen på eieren av Telenor Arena, som forsøker å kaste dem ut fra hjemmebanen.

I fjor høst inngikk Stabæk en leieavtale med eierselskapet Stabæk Holding - for ordens skyld uten tilknytning til fotballklubben - der de mot ni millioner kroner i året får benytte Telenor Arena til trening og kamper.

Ifølge klubben strekker avtaleperioden seg over hele 40 år.

Men for Stabæk Holding og arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen er fotballen et gigantisk tapssluk, og de nærmer seg skifteretten. Derfor ønsker de å avskaffe flerbruksmodellen, og utelukkende bruke hallen til andre eventer enn fotball. Styreleder Didrik Schnitler har i lokalavisa Budstikka hevdet at fotballaktiviteten har kostet dem opp mot 200 millioner kroner.

I fjor gikk selskapet 66,1 millioner kroner i underskudd.

- Nå får du sannheten
Stabæk Fotball har så langt holdt en svært lav profil utad - men det forandret seg etter at Schnitler i går kalte dem uredelige og uetiske i full offentlighet.

- For halvannen måned siden fikk ledelsen i Stabæk Fotball plutselig varsel om at Stabæk Holding ville bryte leieavtalen de selv inngikk med oss et snaut år tidligere. Trusselen var at de ville slå seg konkurs, hvis vi ikke enten ga fra oss en stor del av inntektene våre eller aller helst pakket sammen og reiste hjem til Nadderud, heter det i det åpne brevet.

- Vi har vært lojale og valgt å holde lav profil for å skape et best mulig forhandlingsklima. Dette har ikke ført frem. Truslene blir stadig sterkere, og ordbruken fra styreleder Didrik Schnitler i arenaeierselskapet likeså. I går fikk vi høre at vi opptrer uredelig og uten etikk. Så nå er det nok. Nå tar vi bladet fra munnen. Nå får du sannheten, fastslår de.

Og sannheten er - ifølge Stabæk Fotball - at Stabæk Holding overhodet ikke er villige til lytte til alternative løsninger, som for eksempel at fotballklubben overtar all drift av arenadelen mot å betale det dobbelte i leie.

Det eneste de ønsker er å få fotballen fjernet, mener Ingebrigt & co.

- De vil tjene store penger på messehallen. Norges største fotballeventyr de siste 20 årene er til plunder og bryderi for dem. 150.000 bæringer og askerbæringer (så mange tilskuere hadde vi på fotballkampene våre i fjor!) er uinteressante. Stabæks rolle som identitetsskaper, som bidragsyter til alle andre lokale klubber, som idealer for barn og unge og som samlingspunkt for lokalt fellesskap, kan ikke måles i avkastning på kapitalen, slik en messe for campingvogner kan, står det i brevet, som er signert Ingebrigt Steen Jensen, Erik Loe og Lars Holter Sørensen.

Fikk gratis tomt av kommunen
Et interessant moment er at arenaeierene har fått tomten Telenor Arena står på gratis av Bærum kommune, til en verdi av mellom 150 og 200 millioner kroner, i tillegg til en gave på 50 millioner kroner.

Stabæk er sikker på at kommunen vil sette seg kraftig på bakbeina om arenaeierne skulle lykkes i å skvise ut fotballen, og betegner det som «utenkelig» at man ville gitt en slik gave formålet var å bygge en messehall på Fornebu. 

Da klubben i høst bestemte seg for å tinglyse leieavtalen, hevder de Stabæk Holding gikk til svært drastiske skritt.

- De truer, gjør hva de kan for å legge ut juridiske snubletråder, skriver brev til myndighetene og tar alle virkemidler i bruk for å stoppe dette. Og dette er altså en tinglysning de selv har skrevet under på at Stabæk Fotball har rett til å gjøre. Hvorfor? Fordi det plutselig ble mindre lønnsomt å slå arenaen konkurs, hvis konkursboet skulle selge en arena med en slik avtale som en del av dealen, skriver de.

Styrelederen i Stabæk Holding sier fotballklubben har valgt en vei som gjør at «alle broer er brent».

- Vi har vært villige til å hjelpe til med sponsorinntekter og kontantbeløp, forutsatt at fotballen trekker seg ut etter neste sesong. Det er skuffende at de ikke benytter seg av denne muligheten, sier Didrik Schnitler til Budstikka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer