- De truet meg med pistol

Maradona forklarer Rio-bråket.

(Dagbladet.no): I går ble Diego Maradona (45) arrestert på flyplassen i Rio de Janeiro, på vei tilbake til Argentina etter en opptreden i en oppvisningskamp.

Nå er fotballikonet løslatt, etter at han skrev under på en erklæring om at han kommer tilbake til Brasil for å svare for anklagene mot ham.

Benekter alt

Maradona havnet i bråk med politiet da han var for sein til en avgang på flyplassen, og risikerer opp til to års fengsel for «manglende respekt for offentlige personer».

I dag forteller Maradona selv om episoden, melder AP. På en pressekonferanse i Buenos Aires avviser Maradona at han knuste en dør. Han benekter også at han forsøkte å presse seg ombord på flyet.

- Plutselig dukket fem politimenn opp. Jeg forsto ingenting, og så kom en av dem bort til meg og sa at vi hadde forårsaket skade på ting. Jeg sa jeg ikke ødela noe. Men da truet han meg med en pistol, sier Maradona.

45-åringen, med et TV-show i hjemlandet, forteller at han fikk pistolen rettet mot nakken under sammenstøtet med politiet.

«Elsker Maradona»

SLIK VAR DET: Diego Maradona forteller om møtet med flyplasspolitiet i Rio. Foto: Scanpix/Epa
SLIK VAR DET: Diego Maradona forteller om møtet med flyplasspolitiet i Rio. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Han ville ikke gå innpå grunnen til at han nektet å la seg alkoteste etter hendelsen, og han er villig til å betale for en ødelagt dør - selv om han benekter skyld i skaden.

Følelsene mellom Brasil og Argentina er ikke alltid gode, heller ikke utenfor fotballbanen. På sin pressekonferanse prøvde Maradona å forklare at bråket egentlig ikke var noe å bry seg om.

- Dette kan skje overalt i verden, sier han.

Men bare for Maradona.

Pressekonferansen i Argentina handlet egentlig om en dokumentarfilm om VM-helten, ved navn «Amando Maradona». På norsk betyr tittelen «Elsker Maradona».

I Brasil heter den sikkert noe helt annet, hvis den vises.

.

TUNGT COMEBACK: Diego Maradona er nyslanket og spilte 68 minutter i kampen tilegnet brasilianske Zico onsdag kveld. Ifølge rapportene i Brasil følte Maradona seg dårlig etterpå, kunne knapt snakke og hadde pusteproblemer.