-  De tvinger meg til å gifte meg

Raoul Kouakou har sett datteren en gang siden hun ble født. UDI har forsatt ikke behandlet samboerens søknad på oppholdstillatelse. Nå gifter han seg i håp om å få se sine kjære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars i år ble Sogndals midtstopper Raoul Kouakou (24) far for første gang. Samboeren Mary (22) fødte datteren Tania Marie Cyrielle Kouakou i Elfenbenskysten - deres felles hjemland. Mary søkte om oppholdstillatelse i november i fjor - etter at turistvisumet hadde gått ut. Fortsatt drøyer svaret fra UDI og Kouakou fortviler.

-  Dette er umenneskelig. Jeg har ikke sett datteren min mer enn en gang siden hun ble født. Hvordan ser hun ut nå, er hun stor, liten? Jeg er i utgangspunktet en sterk person, men dette gjør meg deprimert. Hvorfor skal ikke jeg kunne ha mine kjære rundt meg. Jeg betaler skatt som alle andre, sier Kouakou til Dagbladet.

Slik Kouakou og Sogndal har tolket signalene fra Utlendingsdirektoratet (UDI), vil et giftemål øke sannsynligheten for at familien får komme til Norge. Det reagerer Kouakou sterkt på, selv om han reiser hjem etter Lyn-kampen 8. august for å gifte seg.

Kulturforskjeller

-  Det er ikke bare å gifte seg i mitt hjemland. I utgangspunktet må mine og hennes foreldre først møtes til en stor fest. Slik er vår kultur, sier Kouakou, men håper i det lengste at det kommende giftemålet kan bidra til en løsning på den fortvilte situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer