VANT: Tyske  Franziska Hildebrand vant sprinten i Hochfilzen - foran to lagvenninner. Foto: EPA / CHRISTINE OLSSON / NTB Scanpix
VANT: Tyske Franziska Hildebrand vant sprinten i Hochfilzen - foran to lagvenninner. Foto: EPA / CHRISTINE OLSSON / NTB ScanpixVis mer

De tyske jentene gjorde rent bord på hjemmebane

Nedtur for de norske i Hochfilzen.

Med 14 bom på totalt 50 skudd ble fredagens verdenscupsprint i skiskyting i Hochfilzen en gedigen nedtur for de norske jentene.

Fanny Horn Birkeland ble best av de norske på en 18.-plass. Hun ble slått med 54,4 sekunder av den tyske vinneren Franziska Hildebrand. Birkeland fikk to bom, en på hver av skytingene, mens den tyske vinneren var feilfri.

Tyskerne gjorde rent bord og tok de tre første plassene med Maren Hammerschmidt på annen- og Miriam Gössner på tredjeplass. Den eneste av dem som hadde en bom var Gössner på siste skyting. Det skilte 21 sekunder mellom dem i mål.

De norske måtte finne seg i å spille statistenes rolle i rennet. Verst var det for Marte Olsbu som ikke engang får gå jaktstarten lørdag etter å ha blitt nummer 71.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram