De «unge, ville» knuste United

«De unge ville», som det yngste mannskapet i den tyske Bundesligaen kalles, nedkjempet superstjernene fra Manchester.

BERLIN (Dagbladet): Stuttgart vant ikke bare hjerteinfarkt-oppgjøret for 50000 tilskuere på Gottlieb-Daimler-Stadion på den fandenivoldske innsatsen, men også fordi laget var flere hakk bedre i spill. Forsvaret sto suverent imot ManUs heller planløse forsøk på å snu kampen. Det var tydelig at de sårt savnet Ole Gunnar Solskjær.

Ruud van Nistelrooy (27) var den første til å gratulere Stuttgart-keeper Timo Hildebrand (24), som etter kampen falt gråtende ned på kne. For denne Mesterliga-kampen var utpekt til å bli oppgjøret mellom scoringsmaskinen van Nistelrooy og tyskernes nye stjernekeeper.

Omdiskutert straffe

Hildebrand holdt på å bli ulykkesfuglen da Manchester fikk et omdiskutert straffespark etter at han hadde revet med seg Christiano «Vesle»-Ronaldo.

Men van Nistelrooy hadde resignert lenge før fløyta gikk. Bortsett fra straffesparket som han dundret inn i nettaket med vanlig sikkerhet, var nederlenderen en stor skuffelse.

Glitret

Stuttgarts Kevin Kuranyi, derimot, glitret. Med sin multi-kulturelle bakgrunn har han kunnet velge mellom å spille for Brasil, Panama, Ungarn og Tyskland. Han blir garantert en av tyskernes stjerner fram mot 2006-VM.

- Vi viste at vi ikke trenger å frykte noen motstandere. Vi er unge, men vi forsøker å lære i hver eneste kamp og vi fungerer godt sammen. Vi kan slå hvem som helst, sa Kuranyi etter kampen.

Ubesluttsomme

Han scoret Stuttgarts andre mål etter 51 minutter og sørget for at laget fikk et straffespark da han ble kvestet av Rio Ferdinand etter 77 minutter. Tim Howard reddet Fernando Meiras løse skudd. Det ville vært dypt urettferdig om denne missen hadde ført til en vending i kampen. Men til det var Manchester-angriperne for ubesluttsomme.

Stuttgarts første mål ble scoret av ungareren Imre Szabics, som hadde flere store sjanser. Enda en Stuttgart-spiller imponerte, 19-åringen Flipp Lahm. Han fosset fram på venstresida og fintet ut sine berømte motstandere.

Trener-triumf

Kampen ble også Stuttgart-trener Felix Magaths triumf over sir Alex Ferguson. Sistnevnte ble i går tilbudt 150 millioner kroner for å bli på Old Trafford til 2007. Magath har bare alt å vinne.

RESIGNERT: Ruud van Nistelrooy hadde resignert lenge før fløyta gikk. I går var han en stor skuffelse.
UTEN FRYKT: - Vi er unge, men vi forsøker å lære i hver eneste kamp. Vi kan slå hvem som helst, sa Kuranyi, som scoret Stuttgarts andre mål. <!--FOTO-->