Liverpool cruiser mot ligagullet

De uovervinnelige 2019/2020

Liverpool er på vei til å sy sammen den beste sesongen i Premier Leagues historie. Jürgen Klopps mannskap håndterer alle lag og utfordringer.

USTOPPELIGE LIVERPOOL: Liverpool's Sadio Mane feirer 2-0 med lagkamerat Roberto Firmino. Liverpool virker uslåelige denne sesongen. Manchester Citys tresifrede poengrekord i Premier League er i fare. Foto: Jon Super, AP/NTB Scanpix
USTOPPELIGE LIVERPOOL: Liverpool's Sadio Mane feirer 2-0 med lagkamerat Roberto Firmino. Liverpool virker uslåelige denne sesongen. Manchester Citys tresifrede poengrekord i Premier League er i fare. Foto: Jon Super, AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
  • Liverpool-Sheffield United 2–0 (1–0)

FULLT HUS I Premier League er 114 poeng gjennom en sesong på 38 kamper. Det er i nabolaget til utopi. Liverpool har på sine første 20 spilt hjem 58 av 60 poeng.

Det er pur klasse.

LIVERPOOLS FAKTA SÅ langt i Premier League 2019/2020 er 20 kamper 19 seirer, en uavgjort og null tap. Målforskjellen er pluss 35 (49-14). Det du ikke kan lese fra tall er et fotballag uten mangler. Et lag i flytsonen, et tvers igjennom bunnsolid lag uten frykt, og et lag som fortjener sine poeng alle dager.

Også når marginene spiller motstanderne et puss, slik de alltid gjør ved enkelte anledninger.

Uten at det var et tema mot Sheffield United.

I 2018 VANT Manchester City ligatrofeet med 32 seirer, fire uavgjort og to tap. Det ga ett hundre poeng. Ingen hadde klart tresifret før Pep Guardiola tok målmaskinen City til den magiske grensen med 79 plussmål (106-27).

Liverpool er på sporet til å gå enda høyere.

Da City satt rekorden for to sesonger siden var Chelseas 95 poeng fra det første Mourinho-året i 2005 den høyeste poengsummen i Premier League.

Den laveste er Manchester Uniteds 75 poeng fra 1997.

Ni ganger siden 1992 – 1994, 2000, -04, -05, -06, -09, -17, -18. -19 – er Premier League vunnet på pluss 90 poeng.

Tre ganger – 1999, -98 og -99 – er trofeet vunnet med mindre enn 80 poeng.

LIVERPOOLS 97 POENG forrige sesong hadde vunnet Premier League alle sesonger fra 1992 fram til 2017. Så gode var de. De tapte bare en kamp. Men i motsetning til Manchester City, som vant selv om de tapte fire kamper på veien fra august til mai, tapte Liverpool feil kamp.

De tapte den ene kampen de ikke kunne tape.

3. JANUAR 2019 tapte Liverpool 1–2 for Manchester City på Etihad. Det er ett år siden. Da Liverpool hadde muligheten til å legge City ti poeng bak seg på tabellen, ble forspranget redusert til fire. Resten ble spist av en vinter med dyre uavgjort kamper. Men inngangen til 2020 er veldig mye bedre enn inngangen til 2019, siden 1–2 på Etihad i fjor har ikke Liverpool tapt i Premier League.

Derfor er laget i en unik posisjon med 13 poengs forsprang på Leicester og 14 på Manchester City, med en kamp mindre spilt.

Derfor er Liverpool verdens beste fotballag.

UAVGJORT ER DYRT der oppe i toppen, og i fjor var det sju poengdelinger som til slutt kostet Liverpool tittelen. I år har de råd til å snuble en gang eller fem gjennom vinteren og våren.

Bufferen Liverpool har skaffet seg er like solid som laget.

DET ER EGENTLIG ingen farer å se når du leder med 13 poeng på nærmeste konkurrent. Bare en enda større ledelse. Når du har los på pluss ett hundre poeng, og etter 20 spilte kamper har Liverpool stø kurs mot det, er det i realiteten ingen som kan ta deg.

Selv Liverpool kan ikke ødelegge for Liverpool denne sesongen.

De er for solide til det.

4. APRIL ER Manchester City-Liverpool terminfestet på Etihad. Det er serierunde 32 i Premier League. Det er også en dato å merke seg. Der og da kan Liverpool vinne det første ligatrofeet på 30 år.

Om de ikke har gjort det før.

DA MANCHESTER CITY plukket 100 poeng i 2018 vant de med 19 poeng til Manchester United på andreplass. Så overlegne kan fort Liverpool bli også. Da Jürgen Klopp endelig kunne løfte Champions League-trofeet i mai ble et spøkelse jagd på dør.

Nå er Liverpool under Klopp vinnere av mer enn bare fotballkamper.

Den høye hekken er passert, det er bare å riste løs og la det komme.

Alle som har holdt i ei ketchupflaske vet hva det betyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer