Jakob Ingebrigtsen disket på 5 000 meter i VM

De valgte å redde VMs superstjerne

Nye TV-bilder ga juryen mulighet til å diske Jakob. Heldigvis gikk det til slutt ikke slik. En egen ankejury beskyttet i stedet et av mesterskapets store navn.

SPORTSNYHETENE: Jakob Ingebrigtsen er diskvalifisert etter å ha tråkket utenfor banen på 5000-meteren. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE siste årene har Gjert Ingebrigtsen snakket en god del om hvordan det er å være både pappa og trener for gutta sine. Han har fortalt at han for ofte føler at han har vært mest trener. For en pappa er det dypest sett ingen god følelse.

I denne dramatiske VM-åpningen var han igjen begge deler, og dessverre var det treneren som hadde den riktige reaksjonen på yngstegutt Jakobs kvalik på 5 000 meter:

  • For der pappa Gjert direkte etter løpet hyttet triumferende med armen i glede over en sønn sikkert videre til finalen, var trener Gjert forbanna bare noen minutter seinere.

- Dette var ekstremt risikofylt, sa han til NRK og syntes Jakob hadde løpt unødvendig rotete. Så rotete at Gjert ikke ville prate mer med NRKs team.

Det i seg selv er sjelden kost fra en dreven reality-stjerne som burde vite at showet fortsetter både i gode og onde dager.

Men kanskje den svært systematiske treneren Gjert Ingebrigtsen ante det allerede da. Denne festen var i ferd med å bli ødelagt.

Jakob hadde i rotet tråkket innenfor lista og brutt friidrettens regel nummer 163, men ble til slutt reddet av en ny jury som omgjorde straffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer