GULLJENTER I OL: Selv om EM-finalen i Beograd ble en liten nedtur, har håndballjentene hatt et fantastisk år. Her med gullmedaljer etter OL-finalen.Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
GULLJENTER I OL: Selv om EM-finalen i Beograd ble en liten nedtur, har håndballjentene hatt et fantastisk år. Her med gullmedaljer etter OL-finalen.Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADETVis mer

De vant alle gullmedaljers mor

Håndballjentene er kandidat til Folkets idrettspris.

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): La deg i øyeblikkets skuffelse etter EM-sølvet ikke lure til å tro noe annet: Håndballjentene har hatt et fantastisk 2012.

Det er bare fire måneder siden vi knivet om å finne de sterkeste adjektivene for å hylle jentene etter alle gullmedaljers mor: Gullmedaljen i olympiske leker.

Det er medaljen som, allerede før EM-starten, gjorde Håndballjentene til en soleklar kandidat til Folkets Idrettspris, og det er den fangsten, kjære leser, du må legge vektskåla når du skal veie opp hvem som fortjener din stemme for idrettsåret 2012.

Ekstra bonus EM-sølvet rokker således ikke ved nominasjonen til Folkets idrettspris.

En EM-medalje ville bare lagt seg oppå, som en ekstra bonus, og gitt kandidaturet ekstra tyngde.

Mange av håndballjentene var skuffet etter den tapte EM-finalen i Beograd. De - som oss andre - er blitt godt vant når det gjelder gull.

Ingen ting kommer gratis Men stikker vi fingeren i jorda et øyeblikk, og tillater oss en dose ydmykhet, så skal det erkjennes at en medalje i internasjonalt selskap er noe en skal verdsette.

Selv i en bortskjemt håndballnasjon som Norge.

Ingen ting kommer av seg selv her i verden.

Heller ikke gullmedaljer i håndball - selv om disse jentene over tid har fått oss til å innbille oss det.

Se bak resultatet Men la oss se bak resultatet, som er blitt så populært i idrett:

Dette mannskapet hadde fem mesterskapsdebutanter i en tropp på 16 - og hele sju av jentene var nye siden gullaget i OL.

Er ikke EM-sølv egentlig en ganske god prestasjon? Hvor bittert det enn kan kjennes at det var Montenegro som ble dusjet i konfetti og fikk løfte pokalen til slutt?

Kjæledegger Noen fjes ut. Nye inn. Like fullt går disse jentene - eller kjæledeggene, som de populært gjerne omtales som - rett hjem i befolkningen. Etter alle smilene og jubelscenene rett inn i de tusener tv-stuer, år etter år, så føler vi snart, hver og en av oss, at vi kjenner disse jentene personlig.

Slik har de blitt et eget varemerke, og slik elsker vi dem bare mer og mer.

Om OL-gull og EM-sølv i håndball er det som har gledet deg mest i idrettsåret vi snart trer ut av, så må du la det komme til uttrykk i stemmegivningen.