De vant en drømmedag med Marit Bjørgen

Og fikk servert mat av langrennsdronninga.

SOGNSVANN (Dagbladet): Da Marit Bjørgen skulle gi bort en drømmedag med seg selv til et idrettslag, fikk hun inn flere enn hundre velbegrunnede søknader om å få være med.

Sammen med Norges sjømatråd og Eksportutvalget for fisk valgte Marit ut Bøler Baskets jentelag i sekstenårsklassen til drømmedagen.

Den besto av lunsjlaging med Marit, før en god intervalløkt med langrennsdronninga på friidrettsbanen nedenfor Toppidrettssenteret ved Sognsvann i Oslo.

- Denne dagen har vist meg at man kommer langt med satsingen om man spiser riktig, og ved å gjøre enkle men harde øvelser, sier Emma Høeg Åslein på Bølers basketlag til Dagbladet.

For Marit lot dem ikke hvile mye etter lunsjen med laksetaco. Og etter den harde intervalløkta ute på banen bar det inn til nok et måltid med Marit som kyndig kokk.

På kjøkkenet hennes fikk Bøler-jentene nok et fiskemåltid av langrennsdronninga. Fisk er noe Marit er veldig opptatt av å promotere overfor barn og unge spesielt.

- Norsk ungdom er jo veldig glade i taco, så hvorfor ikke bytte ut kjøttdeigen med laks? Jeg er overbevist om at disse synes det var like godt, og kanskje bedre også, sier Marit til Dagbladet.