Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De var mer opptatt av å lykkes selv enn å hjelpe andre

Bakenga fikk sjokk på treningene etter Rosenborg-exiten.

KJÆRLIGHET: Mushaga Bakenga og Marte Wikstrøm traff hverandre på Lerkendal. Nå bor de sammen i Belgia. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KJÆRLIGHET: Mushaga Bakenga og Marte Wikstrøm traff hverandre på Lerkendal. Nå bor de sammen i Belgia. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tøffe treninger og kyniske medspillere som var seg selv nok. Mushaga Bakenga (20) innrømmer at overgangen fra Rosenborg til belgisk fotball var stor.

Som et av de største talentene i Norge, ble Bakenga kjøpt opp av Club Brugge i januar. Klubben klasket 20 millioner kroner i bordet, og Rosenborg takket ja.

Da han scoret i debuten på Jan Breydelstadion, trykte fansen nordmannen til sitt bryst.

- Men alt gikk ikke etter planen, sier Bakenga, som i dag er utleid til naboklubben Cercle Brugge.

På bånn Club topper ligaen i Belgia, mens Cercle ligger helt på bånn. Men for Bakenga handler det om spilletid, og at han nå får figurere i favorittrollen sin på banen.

- I Club ble jeg benyttet i en kantposisjon med litt for mye defensiv jobbing. Det ble hentet inn mange spisser, som gjorde at jeg havnet bak i køen, forteller han.

- Til slutt ble vi enige om at jeg skulle leies ut. Jeg hadde kontakt med klubber i Nederland og Sveits. Det endte opp med Cercle Brugge. Og det er jeg glad for. Her får jeg spille spiss i 4-4-1-1. Det er denne rollen jeg trives best i. Jeg har funnet tilbake til mitt gamle jeg.

Imponert Ni kamper er spilt i den belgiske serien. Bakenga kom til Cercle etter fem runder.

- Jeg har startet i to kamper, og kommet inn i to. Jeg synes laget spiller god fotball. Men jeg har ennå ikke scoret. Og vi har ikke vært så heldige med å få poeng.

Annerledes kan det bli. Nylig signerte den islandske storfisken Eidur Gudjohnsen (34) kontrakt med klubben ut sesongen. Supporterne er i fyr og flamme.

- Han har imponert på de første treningene. Den beste spilleren jeg har vært borti, sier Bakenga om den tidligere Chelsea- og Barcelona-stjerna.

Angrer ikke Selv om han ble advart av Nils Arne Eggen, angrer han ikke på at han dro ut.

BELGISKE UTFORDRINGER: Mushaga Bakenga og samboeren Marte Wikstrøm storkoser seg med tilbudene i den belgiske byen Brugge. Sportslig har det vært store utfordringer, men nå føler Bakenga at han er på gang igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BELGISKE UTFORDRINGER: Mushaga Bakenga og samboeren Marte Wikstrøm storkoser seg med tilbudene i den belgiske byen Brugge. Sportslig har det vært store utfordringer, men nå føler Bakenga at han er på gang igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Jeg har vokst både som person og spiller, påpeker Bakenga.

- Jeg fikk sjokk på treningene de første ukene. Medspillerne var knallgode. Jeg opplevde også at mange var kyniske. De var mer opptatt av å lykkes selv enn å hjelpe andre. Jeg kunne dratt hjem. Men jeg vil slåss her.

Bakenga fortsetter:

- Jeg bor sammen med madammen (Marte Wikstrøm) og vi koser oss. På fritida studerer jeg sport management. En dag vil jeg bli sportsdirektør. Men nå handler det om å få sin første scoring. Deretter vil målene renne inn.

* Cercle Brugge møter Zulte-Waregem, et av topplagene, klokka 20.00 lørdag kveld.

GOD DEBUT: Mushaga Bakenga kom til Club Brugge i januar og scoret i debuten. Nå er han leid ut til naboklubben og rivalen Cercle Brugge. Foto: NTB Scanpix AFP PHOTO / MICHEL KRAKOWSKI
GOD DEBUT: Mushaga Bakenga kom til Club Brugge i januar og scoret i debuten. Nå er han leid ut til naboklubben og rivalen Cercle Brugge. Foto: NTB Scanpix AFP PHOTO / MICHEL KRAKOWSKI Vis mer