- De var som skremte duer

Gresk OL-leder om dopingmistenkte Kostas Kenteris og Ekaterini Thanou.

Kostas Kenteris og Ekaterini Thanou fikk panikk da de fikk beskjed om at de måtte avgi dopingprøve dagen før OL, sier en leder i den greske OL-troppen.

De to verdensklassesprinterne har siden torsdag kveld ligget på sykehus i Aten etter et påstått motorsykkeluhell noen timer etter at de uteble fra en dopingtest.

I morgen skal IOK behandle dopingsaken, og det er ventet at de blir kastet ut av OL. Men sprinterne hevder at de må frikjennes fordi de ikke fikk noen formell innkalling til testen.

Den greske OL-komiteen nøyde seg lørdag med å suspendere dem midlertidig, en avgjørelse som skapte splid. Lambis Nikolaou, som er president i OL-komiteen, sa at han tok til orde for å kaste dem ut av troppen.

Manolis Kolybadis, som er nestleder i den greske OL-troppen, sa søndag at sprinterne ble redde da de ble innkalt til test, og at de forlot OL-landsbyen uten å si fra hvor de dro.

- De var som skremte duer. De var svært redde, sa Kolybadis til TV-stasjonen Alpha. Han ble også sitert i sportsavisen Sportime i dag.

Kolybadis snakket med de to utøverne og deres trener Khristos Tzekos ved inngangen til utøverlandsbyen om lag to timer før dopingjegerne fra IOK møtte opp.

- Jeg informerte dem om at de ville bli avkrevd prøve, før eller senere, etter at de sjekket inn i utøverlandsbyen. Thanou begynte å skjelve over hele kroppen. Hun spurte meg «Hvorfor forfølger de oss, og hva vil de oss?», sier han.

- Da IOK sa at de ville teste Kenteris og Thanou, lette vi etter dem. Vi fant dem ikke på rommene. De hadde dratt, men vi visste ikke hvor.

(NTB-AFP)