John Arne Riise:

- De venter på at jeg skal få en smell

Med Eirik Mysen som trener har John Arne Riise gått løs på ny langrennssatsing siden mars for å se hvor god han kan bli. Forbedringen til den tidligere fotballspilleren imponerer, mens evnen til å gå med høy puls over lang tid forbauser langrennsmiljøet.

IMPONERER I LANGRENNSMILJØET: John Arne Riise får gode skussmål for sin mentalitet, dedikasjon og evne til å presse seg selv med høy puls i langrennsmiljøet. Her sammen med Therese Johaug under et rulleskirenn fra fra Sørkedalen til Tryvann. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IMPONERER I LANGRENNSMILJØET: John Arne Riise får gode skussmål for sin mentalitet, dedikasjon og evne til å presse seg selv med høy puls i langrennsmiljøet. Her sammen med Therese Johaug under et rulleskirenn fra fra Sørkedalen til Tryvann. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John Arne Riise ble i 2017 en del av langløpslaget Team BN Bank med Øystein «Pølsa» Pettersen i spissen.

Omtrent da coronapandemien utartet i mars 2020, satte Riise i gang et nytt langrennsprosjekt og intensiverte opp langrennstreningen vesentlig, med god hjelp fra langrennsløper Eirik Mysen som trener.

Nå er den tidligere Liverpool-spilleren bedre enn noensinne som langrennsløper og har forbedret seg med over 20 sekund per kilometeren, forteller Mysen til Dagbladet.

Det er bare starten, håper John Arne Riise, som tenker to skisesonger fram i tid i første omgang.

- Driven med dette er å se hvor god man kan bli. Jeg startet i mars, og har tatt store steg alt, men har milevis igjen, men det er moro! Å kunne gå på staketur med Eirik Mysen, Petter Northug, Marit Bjørgen, Anders Aukland, Anders Nygaard, Joar Thele med flere - og holde følge i 50-60 kilometer - er vilt, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Ja, jeg har ganske mye høyere puls når de er på langkjøring, men jeg klarer å følge. For meg er det en seier i løpet av så kort tid.

- Hvilke skirenn vil du gå til vinteren?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer