<strong>FLOPPET:</strong> Rangers skuffet stort i Europa League-kvaliken. På bildet er Rangers-legenden Kenny Miller. Foto: NTB / Scanpix / Reuters / Craig Brough Livepic
FLOPPET: Rangers skuffet stort i Europa League-kvaliken. På bildet er Rangers-legenden Kenny Miller. Foto: NTB / Scanpix / Reuters / Craig Brough Livepic Vis mer

Rangers tapte Europa League-kvaliken etter seks år uten europeisk fotball

De ventet seks år for å spille med de beste igjen - forgjeves

Rangers påførte seg selv og skotsk fotball en skamplett ved å ryke ut i europaligakvalifiseringen tirsdag. Proges Niederkorn fra Luxembourg vant 2-1 sammenlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Glasgow-klubben hadde en 1-0-ledelse å gå på fra første kamp på Ibrox, men det skulle vise seg å være for lite i returkampen.

Emmanuel Francoise tok Niederkorn i tet etter 66 minutter. Hjemmelagets scoring kom ikke lenge etter at Rangers-profilen Niko Kranjcar hadde stanget ballen i tverrliggeren.

Skottene skulle også slite med aluminiumen senere i kampen. I sluttminuttene headet både Josh Windass og Kenny Miller i tverrliggeren, men marginene var overhodet ikke på Rangers' side.

Vertenes Sebastian Thill curlet inn 2-0 etter et frispark i det 75. minutt.

Tirsdagens to scoringer utgjorde to tredeler av samtlige nettkjenninger Progres Niederkorn har gjort i Europa siden debuten i 1977.

Rangers har hatt noen blytunge år, men kunne i sommer se fram til europacupspill for første gang på seks år. Det ble av det svært kortvarige og pinlige slaget.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer