HELSPREKK OG SLAKT: Kaisa Mäkärainens ledelse i sammendraget er skrumpet inn til bare seks poeng etter at hun endte på 23. plass i dagens sprintrenn i Holmenkollen. Tora Berger ble nummer to, så nå går det mot en thrilleravslutning. Mäkärainen langer også ut mot det hun mener var elendige forhold i Kollenløypene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HELSPREKK OG SLAKT: Kaisa Mäkärainens ledelse i sammendraget er skrumpet inn til bare seks poeng etter at hun endte på 23. plass i dagens sprintrenn i Holmenkollen. Tora Berger ble nummer to, så nå går det mot en thrilleravslutning. Mäkärainen langer også ut mot det hun mener var elendige forhold i Kollenløypene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- De verste forholdene vi har hatt i vinter

Verdenscuplederen gir Holmenkollen strykkarakter.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Finske Kaisa Mäkärainen sikret seg en solid ledelse på Tora Berger ved å vinne alle tre løpene på hjemmebane i Kontiolahti forrige helg.

I Holmenkollen innledet hun med 23. plass etter en helsprekk med tre strafferunder på den stående skytingen.

Tora Berger ble nummer to, etter perfekt skyting, men med litt svakere langrennstid enn den hviterussiske vinneren Darja Domratsjeva.

Dermed er avstanden mellom Mäkärainen og Tora Berger nå seks små poeng - etter at løperne har strøket sine to dårligste resultater.

- Det var ikke min dag på den stående skytingen, men det var mye vind, så det var vanskelig i det hele tatt å se blinkene, sier Kaisa Mäkärainen.

- Blir tøft
Kaisa Mäkärainen frykter at løpet om sammenlagtseieren i verdenscupen nå er kjørt for hennes del, spesielt med tanke på hennes håpløse utgangspunkt på lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

- Jeg hadde en stor ledelse før dagens løp, men nå er alt borte. Det blir tøft å slå tilbake nå, sier Kaisa Mäkärainen.

Da håper hun at arrangørene i det minste gjør en bedre jobb med forholdene ute i løypa.

I dag mener hun forholdene i Holmenkollen var så løse og myke at hun fryktet for ulykker.

- Måtte bremse
- Jeg følte meg bra i sporet, men det var de verste forholdene vi har hatt hele vinteren. Det var ikke godt jobbet av de som har preparert løypene, det må jeg virkelig si, sier Kaisa Mäkärainen.

- Forholdene var så løse. Jeg tror de har prøvd å salte, eller gjøre noe annet, men det har ikke fungert i det hele tatt. I nedoverbakkene var det direkte farlig, på grunn av de løse forholdene. Jeg var nødt til å kjøre rolig i bakkene for å unnga fall og uhell. Det var likt for alle, men jeg hadde gode ski og følte meg bra, sier Kaisa Mäkärainen.

- Sterk vind
Det var uansett på standplass hun tapte terreng på sprinten i dag. Med en bom på den liggende skytingen, etterfulgt av tre strafferunder på stående, så ble det en helsvart dag.

- På den stående skyting valgte jeg skive nummer 30, der jeg trodde det var best ly for vinden. Men det var kanskje en gal avgjørelse, for der var det sterk vind, sier Kaisa Mäkärainen til Dagbladet.

Men selv om sammenlagtseieren nå ser ut til å helle i Tora Berger, så har ikke den finske dama gitt opp.

- Nå skal jeg slappe av og lade opp til de neste løpene, så får vi bare se hvordan dette ender, sier Kaisa Mäkärainen.