BRATT NEDOVERBAKKE: Ian Holloway og Blackpool-spillerne takket fansen etter nedrykket i siste serierunde for drøye to måneder siden. Siden da er 16 spillere borte, de fleste lønningene er halvert og stemningen i laget er mildt sagt elendig. Foto: (AP Photo/Jon Super)
BRATT NEDOVERBAKKE: Ian Holloway og Blackpool-spillerne takket fansen etter nedrykket i siste serierunde for drøye to måneder siden. Siden da er 16 spillere borte, de fleste lønningene er halvert og stemningen i laget er mildt sagt elendig. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

- De verste månedene i livet mitt

Holloway ser Blackpool gå i oppløsning. I dag starter Championship.

(Dagbladet): Selv om Blackpool scoret imponerende 56 mål i sin Premier League-debut, like mange som Tottenham, ble det nedrykk på sesongens aller siste dag.

Ingen var nemlig i nærheten av det samme antallet baklengsmål - og da var det en mager trøst at mange lot seg sjarmere av Blackpools ukuelige angrepsvilje.

Manager Ian Holloway fikk også mange fans for sine friske og morsomme uttalelser. Men etter nedrykket måtte selv han i kjelleren - og han vet ikke om han er kommet opp fra den ennå.

Holloway har faktisk ikke ytret seg offentlig siden Blackpools siste kamp på Old Trafford for 74 dager siden, men i kveld serieåpner laget hans mot Hull i Championship. Men det er ingen entusiasme å spore hos Blackpool-manageren.

- Du vil ikke tro hvilken kløft som har oppstått etter at Premier League forsvant. Spenningen, kriblingen, bare det å glede seg til kampene - det har bare forsvunnet. Sannheten er at jeg har vært gjennom noen uker med selvransakelse. Det har vært de verste månedene i livet mitt, for å være ærlig. Hjerteskjærende, sier Holloway i Daily Mail.

Raus fallskjerm
Årsaken til managerens mismot handler blant annet om en spillergruppe i oppløsning. De fleste av dem har sett lønna si bli halvert siden nedrykket fra Premier League, til tross for at klubber som rykker ned mottar en generøs fallskjerm av Premier League. Over fire år får man utbetalt 48 millioner pund så overgangen ikke skal bli så brutal: 16 millioner i hvert av de to første årene, åtte over de to siste.

Ifølge Daily Mail er det bare fem spillere som har beholdt lønna si, og det var fordi de forlenget kontrakten sin i sesongen som var.

En av dem som har måttet tåle et kraftig lønnskutt er Neal Eardley, og pengekrangelen skal ha gått såpass hardt innpå ham at han ikke er mentalt klar for å spille mot Hull i kveld.

- Et mareritt fra første stund
En rekke spillere har også forlatt Blackpool siden nedrykket. Charlie Adam er den mest profilerte av dem, men andre nøkkelspillere som David Vaughan og DJ Campbell er også borte. Totalt har 16 spillere forsvunnet ut portene på Bloomfield Road. Langt færre har kommet inn, deriblant Barry Ferguson og Kevin Phillips kommet.

- Det er et mareritt, fra første stund, sier Holloway, som også har mistet keepertreneren, sjefsspeideren og en talentutvikler.

- Vi har masse penger på konto. Kan vi bruke dem? Nei. Støtter min styreformann (Karl Oysten) lønningene andre klubber betaler? Nei. Så vi har mistet mesteparten av de beste spillerne våre. Fordi vi styrer klubben fornuftig, og har gått tilbake til lønnsnivået spillerne var på før de rykket opp, har det oppstått en masse oppstyr. Og det er jeg som må takle det, sier Holloway.