ANGRIPER ARRANGØREN: Håvard Klemetsen (t.v.) kritiserer VM-arrangøren for å nedprioritere kombinert, men understreker at den løse løypa ikke ødela mer for ham enn noen av de andre løperne i dag. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANGRIPER ARRANGØREN: Håvard Klemetsen (t.v.) kritiserer VM-arrangøren for å nedprioritere kombinert, men understreker at den løse løypa ikke ødela mer for ham enn noen av de andre løperne i dag. Foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- De vet ikke engang hva kombinert er her borte. Jeg føler vi blir nedprioritert

Frustrert Klemetsen.

FALUN (Dagbladet): Håvard Klemetsen (36) ble beste nordmann på femteplass i kombinertrennet i Falun-VM i ettermiddag.

Da han møtte NRK etter målgang, kalte han den løse løypa i Falun for «en fiasko».

Men finnmarkingen hadde imidlertid langt mer slakt av arrangørene på lager. Da han hadde gått gjennom det meste av pressesonen, og kom fram til Dagbladet og et par andre medier, var han fortsatt svært kritisk.

For å si det mildt.

- Så ikke skiene - Jeg er veldig godt fornøyd med langrennet, det var løst og vanskelig her, og jeg har aldri gått bra i sånne forhold før. Jeg er godt fornøyd med smørerne som ga oss kjempeski, men så må jeg kunne gi et kjempestikk til arrangørene. Vi så jo ikke skiene våre engang. Det var helt latterlig løst, begynner 36-åringen.

OPPGITT: Håvard Klemetsen håper løypa blir bedre under søndagens stafett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OPPGITT: Håvard Klemetsen håper løypa blir bedre under søndagens stafett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det hjalp ikke noe at de kjørte rundt med skuter et kvarter før start så det skulle se pent ut. Det er helt latterlig. De burde enten ha stengt løypa - de kan ikke ha trening og skitesting her hele dagen før et renn - eller så burde de ha lagt på kjemikalier noen timer før, sier han videre.

- Nedprioritert Kautokeinomannen var riktignok ikke ferdig der.

- Jeg føler meg veldig nedprioritert, det er under enhver kritikk. Når vi får sånne løyper som dette, så er vi nedprioritert.

- Jeg vet ikke om dette er oss som nedprioriteres i forhold til langrenn, men de kan ikke ha løypa åpen hele dagen når vi skal gå klokka fire, sier han til Dagbladet.

- Det blir en enorm fordel å være ti kilo lettere, da flyter du oppå snøen på en helt annen måte. Det er ikke likt for alle i dag.

- Hva kan dere gjøre for å unngå at det blir slike forhold resten av mesterskapet?

- Nei, nå er det for sent. Jeg håper de tar konsekvensen av dette. Det er midten av februar, midt på vinteren, og så klarer de ikke levere bedre løyper enn dette. Det er jo ikke så jævla varmt her heller.

- Dette er VM på ski, hovedmålet for hele året, og så skal vi vasse rundt og ikke se skia våre engang.

- De vet ikke engang hva kombinert er her borte, de har jo instruksjoner i avisene. Jeg føler vi blir nedprioritert.

• Dagbladet har forsøkt å få tak i rennsjef for kombinert, Per Busk, for en kommentar, men har så langt ikke lyktes.