- De vet ikke engang hva kombinert er her borte. Jeg føler vi blir nedprioritert

Frustrert Klemetsen.

ANGRIPER ARRANGØREN: Håvard Klemetsen (t.v.) kritiserer VM-arrangøren for å nedprioritere kombinert, men understreker at den løse løypa ikke ødela mer for ham enn noen av de andre løperne i dag. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANGRIPER ARRANGØREN: Håvard Klemetsen (t.v.) kritiserer VM-arrangøren for å nedprioritere kombinert, men understreker at den løse løypa ikke ødela mer for ham enn noen av de andre løperne i dag. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Håvard Klemetsen (36) ble beste nordmann på femteplass i kombinertrennet i Falun-VM i ettermiddag.

Da han møtte NRK etter målgang, kalte han den løse løypa i Falun for «en fiasko».

Men finnmarkingen hadde imidlertid langt mer slakt av arrangørene på lager. Da han hadde gått gjennom det meste av pressesonen, og kom fram til Dagbladet og et par andre medier, var han fortsatt svært kritisk.

For å si det mildt.

- Så ikke skiene - Jeg er veldig godt fornøyd med langrennet, det var løst og vanskelig her, og jeg har aldri gått bra i sånne forhold før. Jeg er godt fornøyd med smørerne som ga oss kjempeski, men så må jeg kunne gi et kjempestikk til arrangørene. Vi så jo ikke skiene våre engang. Det var helt latterlig løst, begynner 36-åringen.

- Det hjalp ikke noe at de kjørte rundt med skuter et kvarter før start så det skulle se pent ut. Det er helt latterlig. De burde enten ha stengt løypa - de kan ikke ha trening og skitesting her hele dagen før et renn - eller så burde de ha lagt på kjemikalier noen timer før, sier han videre.

- Nedprioritert Kautokeinomannen var riktignok ikke ferdig der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.