Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De vil ha krig mellom Marit og meg

Majdic er forbannet etter astma-oppslagene om Bjørgen.

IKKE UTE ETTER BJØRGEN: Petra Majdic føler seg misbrukt etter oppslag om hennes kritikk av Marit Bjørgens medisinbruk. Den slovenske jenta mener sitatene er tatt ut av sammenhengen. Her de to sammen etter medalje-seremonien i Oslo torsdag. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
IKKE UTE ETTER BJØRGEN: Petra Majdic føler seg misbrukt etter oppslag om hennes kritikk av Marit Bjørgens medisinbruk. Den slovenske jenta mener sitatene er tatt ut av sammenhengen. Her de to sammen etter medalje-seremonien i Oslo torsdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Diskusjonen rundt Marit Bjørgens bruk av astmamedisin blusset opp igjen på VMs første dag, da Petra Majdic uttalte at den norske jenta må akseptere livsprosessen.

- Man bør ikke bruke medisiner for å utjevne naturlige forskjeller mellom løperne, sa Majdic, og sammenliknet medisinbruken med å bekjempe eksempelvis alderdom.

På vei ut etter å ha blitt nummer 13 på dagens klassiske 10-kilometer tok sloveneren kontakt med sportssjef Åge Skinstad for å forklare seg.

Majdic er nemlig forbannet på måten uttalelsene hennes har blitt fremstilt i media.

- Jeg ble så skuffet over norske aviser, som plukket ut noen få sitater fra et stort intervju. Det var urettferdig det de skrev, for jeg snakket grundig om en vanskelig diskusjon, og de brukte bare deler av det, sier hun til Dagbladet.

- Dette handler ikke om meg og Marit, husk at hun vant før dette med medisinen ble et tema også. Hun vant masse i Oberstdorf også, hun vinner med eller uten medisinen, sier Majdic.

De vil ha krig
Marit Bjørgen fikk grønt lys til å bruke en dopinglistet astmamedisin i desember 2009, etter å ha fått påvist at tilstanden hennes var blitt mer alvorlig enn tidligere.

- Problemet er at FIS lar oss konkurrere i minus 20, problemet er kuldegrensene, og det var dette jeg ville få fram. Men alt avisene vil ha er krig mellom meg og Marit, jeg vet ikke hvorfor, men de vil se blod, sier Petra Majdic til Dagbladet.

- Det samme skjedde med Justyna Kowalczyk i OL i Vancouver. Jeg ble helt sjokkert da jeg så hva de hadde skrevet, det er helt urettferdig. Det er galskap, sier hun

Åge Skinstad bekrefter at Petra Majdic oppsøkte ham i mixed zone for å beklage oppslagene.

- Hun unnskyldte seg for det som hadde kommet fram i media, hun sa at det var en total misforståelse fra de som hadde skrevet det, sier sportssjefen til Dagbladet.

- Hun sa også at hun overhodet ikke er ute etter Marit Bjørgen, men at hun mener det er helt galt av FIS å ha kuldegrense helt opp mot 20 minusgrader, og at det er det verste ved reglementet til FIS, sier Skinstad.

Tror Bjørgen vinner alt
I dag måtte altså den slovenske jenta nøye seg med trettendeplass, mens Marit Bjørgen gikk inn til sitt tredje strake, og historiske, VM-gull.

Petra Majdic tror Bjørgen vinner resten av øvelsene hun stiller opp i også.

- Jeg sa før VM at jeg tror Marit vil vinne alt i dette mesterskapet. Går hun lagsprinten også, kan hun ta seks gull, sier hun.

- Er det ødeleggende for sporten at en utøver er så suveren?

- Jeg så at Bente Skari sa noe om dette. Men Marit er en veldig hyggelig utøver, høflig og snill mot alle, så jeg tror ikke det ødelegger sporten at hun dominerer. Men det er klart at det ikke er så bra for motivasjonen til de andre jentene, sier Petra Majdic.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!