- De vil ha krig mellom Marit og meg

Majdic er forbannet etter astma-oppslagene om Bjørgen.

IKKE UTE ETTER BJØRGEN: Petra Majdic føler seg misbrukt etter oppslag om hennes kritikk av Marit Bjørgens medisinbruk. Den slovenske jenta mener sitatene er tatt ut av sammenhengen. Her de to sammen etter medalje-seremonien i Oslo torsdag. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
IKKE UTE ETTER BJØRGEN: Petra Majdic føler seg misbrukt etter oppslag om hennes kritikk av Marit Bjørgens medisinbruk. Den slovenske jenta mener sitatene er tatt ut av sammenhengen. Her de to sammen etter medalje-seremonien i Oslo torsdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Diskusjonen rundt Marit Bjørgens bruk av astmamedisin blusset opp igjen på VMs første dag, da Petra Majdic uttalte at den norske jenta må akseptere livsprosessen.

- Man bør ikke bruke medisiner for å utjevne naturlige forskjeller mellom løperne, sa Majdic, og sammenliknet medisinbruken med å bekjempe eksempelvis alderdom.

På vei ut etter å ha blitt nummer 13 på dagens klassiske 10-kilometer tok sloveneren kontakt med sportssjef Åge Skinstad for å forklare seg.

Majdic er nemlig forbannet på måten uttalelsene hennes har blitt fremstilt i media.

- Jeg ble så skuffet over norske aviser, som plukket ut noen få sitater fra et stort intervju. Det var urettferdig det de skrev, for jeg snakket grundig om en vanskelig diskusjon, og de brukte bare deler av det, sier hun til Dagbladet.

- Dette handler ikke om meg og Marit, husk at hun vant før dette med medisinen ble et tema også. Hun vant masse i Oberstdorf også, hun vinner med eller uten medisinen, sier Majdic.

De vil ha krig Marit Bjørgen fikk grønt lys til å bruke en dopinglistet astmamedisin i desember 2009, etter å ha fått påvist at tilstanden hennes var blitt mer alvorlig enn tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer