Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De vil ha meg inn i Irak for å se på spillere

Men Egil Drillo Olsen forholder seg til UDs nei til reiser i landet.

(Dagbladet.no): Den siste tida har det versert rykter om at Drillo er i ferd med å bli byttet ut som irakisk landslagssjef.

Sist uke sa imidlertid det irakiske landslagets direktør Abdul Khalek Massoud til kanalen Alsumaria at det ikke finnes planer om å skifte ut Drillo.

Rykter i Irak-aviser

Massoud beklaget seg over ryktene, men understreket at Drillo var i gang med å ta ut en tropp til landslagssamling i Bahrain.

Heller ikke Drillo selv har fått noen signaler om at noen vil bli kvitt ham - ut over at han har blitt konfrontert med ryktene.

- Det har tydeligvis stått noe i noen aviser om at vi er på vei ut. Så langt har vi ikke fått noen signaler om det fra det irakiske forbundet, sier Drillo til Dagbladet.no.

Han tror spekulasjonene kan bunne i et ønske om at han skal komme til Irak for å se på spillere.

- Det er en problemstilling som har ligget der fra første stund. De ønsker at jeg skal inn i Irak for å se på spillere i den irakiske ligaen, sier han.

image: - De vil ha meg inn i Irak for å se på spillere

Stoler på UD-råd

Han sier dette har vært diskutert heftig hele veien, men at han har valgt å følge Norsk UDs (Utenriksdepartementet) anbefaling om ikke å reise til Irak.

Drillo sier det er snakk om å se ligakamper nord i landet, der det forsikres fra irakisk hold at det er helt trygt. Men han vil fortsatt forholde seg til UDs råd.

- Jeg har ikke noe mot å dra inn i Irak, men her velger jeg å stole på råd fra andre, sier Drillo.

Han mener det ikke er så aktuelt før den neste kampen mot Qatar 26. mars.

- Men så er det et lengre opphold før de neste to kampene i juni, sier Drillo.

Irak møter Australia 2. og 6. juni i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika i 2010.

TRENINGSLEIR I BAHRAIN: Egil Olsen nekter foreløpig å etterkomme det irakiske fotballforbundets ønske om å kikke på spillere i Irak. Her er han på treningsleir i gulfstaten Bahrain 5. februar. Foto: Scanpix/Epa
TRENINGSLEIR I BAHRAIN: Egil Olsen nekter foreløpig å etterkomme det irakiske fotballforbundets ønske om å kikke på spillere i Irak. Her er han på treningsleir i gulfstaten Bahrain 5. februar. Foto: Scanpix/Epa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media