- De vil ikke ha oss der

Thomas Berling (23), homofil og tidligere Lyn-spiller, mener fotballgutta ikke ønsker å ha homofile i miljøet.

- Problemet blir ikke tatt på alvor før en fotballstjerne står fram, mener Thomas Berling.

23-åringen sto for et år siden fram i media som homofil. Den tidligere Lyn-spilleren ble dermed Norges første offisielle fotballhomse. Selv hadde han som mål å bane vei for andre i samme situasjon, men så har ikke skjedd.

Svak

- Fotball går ut på å psyke ut hverandre. Da er det lett å ty til homser. Homofil er det svakeste du kan være i fotballmiljøet, mener Berling.

- Hvorfor blir ingenting gjort for å hjelpe homofile i miljøet?

- De vil ikke ha oss der.

Spiller håndball

Klar tale fra en eks-fotballspiller. Machomiljøet passet ikke fotballtalentet. I dag trener han med et homofilt håndballag - et valg mange har tatt før ham.

- Jeg vet at mange homofile slutter i ung alder på grunn av det tøffe miljøet. Noen av avhopperne kjenner jeg fra homoidrettslagene, sier Thomas Berling til Dagbladet.

Det er halvannet år siden Berling bestemte seg for å slutte i Lyn. 23-åringen har fortsatt kontakt med noen av guttene på laget, men han angrer ikke på at han sluttet med toppfotball - selv om han noen ganger skulle ønske at ting var annerledes.

Valgte homse

- Jeg skulle ønske at jeg fikk begge deler - være en av gutta på laget og samtidig være homse, sier Berling.

- Men siden jeg selv følte at jeg måtte ta et valg, så valgte jeg å være homse. Det angrer jeg ikke på. Jeg har aldri hatt det bedre enn jeg har det nå, sier Thomas Berling.

HOPPET AV: - Homofil er det svakeste du kan være i fotballmiljøet, sier Thomas Berling. Han sluttet i Lyn for halvannet år siden.