- De vil ikke ha titler, men penger

Griske unggutter får Tevez til å true med karriereslutt.

DESILLUSJONERT: Carlos Tevez truer med å legge opp. Pengejaget gjør argentineren trøtt og lei av fotballen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
DESILLUSJONERT: Carlos Tevez truer med å legge opp. Pengejaget gjør argentineren trøtt og lei av fotballen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Stoke - Manchester City 1-1.

Mon tro om det ikke hersket en litt underlig stemning i bortegarderoben da Manchester City gjestet Britannia Stadium i Stoke etter frittalende Carlos Tevez sitt oppsiktsvekkende og nådeløse oppgjør med unge, overbetalte fotballspillere i Premier League.

- Jeg har ikke lyst til å spille lenger. Jeg er lei av fotball, men også av lei av folkene som jobber innen fotballen. Jeg mener alvor. Fotball handler bare om penger, og jeg liker det ikke, sa Tevez i et intervju med den argentinske TV-kanalen TyC Sports, ifølge The Guardian.

- Dårlige mennesker Også en grådig agentstand fikk passet sitt påskrevet av City-kapteinen, som etter en målløs ettermiddag, mistet toppscorertoppen til mannen som var utslagsgivende for at han forlot Manchester United, Dimitar Berbatov.

- Det er så mange agenter som har mange veldig unge spillere. Det er skrekkelig at disse unge spillerne ikke er interesserte i å vinne titler. De vil bare ha penger, understreket 26-åringen.

- Unge spillere tror at de har vunnet noe i fotball bare fordi de har fått seg to mobiltelefoner og et hus. Det er alt for mange dårlige mennesker i fotballindustrien, og man er nødt til å kjempe mot dem hele tida. Jeg er lei av det også. Jeg kommer til å spille fotball i Europa i tre-fire år til før jeg slutter, fortsatte han.

Gidder ikke høre etter Tevez trekker paralleller til da han selv var ung og fremmadstormende tenåring i Boca Juniors med autoriteter som Martin Palermo og Juan Roman Riquelme regjerende i garderoben for å illustrere hvorfor fotballen er på ville veier.

- Dagens unge spillere har ingen utdannelse i det hel tatt, og jeg gidder ikke høre på hva de har å si. Da jeg spilte i Boca, og (Martin) Palermo eller (Juan Roman) Riquelme snakket, lyttet jeg til dem. Så jeg vil ikke at unge spillere skal belære meg. Da ville jeg klint til dem, siden jeg har vunnet 13 titler, advarte han myndig.

Rotet bort poeng Spørsmålet er om han må vente en stund på den 14. tittelen, for Manchester City tapte verdifullt terreng i gullkampen da de rotet bort to poeng på overtid mot Stoke. Det glapp nemlig fullstendig i forsvaret da Tuncay fant Matthew Etherington med en smått genial hælflikk.

Etherington hamret ballen i mål via hanskene til Joe Hart, og dermed var City plutselig fem poeng bak byrival og serieleder Manchester United. Samme avstand kan det være opp til Chelsea, dersom London-laget slår Newcastle på St. James Park i morgen.

SIKRET POENG: Matthew Etherington sørget for at Stoke fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning
SIKRET POENG: Matthew Etherington sørget for at Stoke fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning Vis mer

Det så lyst ut da høyreback Micah Richards lurte alle med en spektakulær vending med påfølgende avslutning utenfor Asmir Begovic' rekkevidde med ni minutter igjen på klokka.

Men det holdt altså ikke helt inn mot et formsterkt Stoke, som hadde tre strake ligaseirer bak seg.

- Sesongen er lang, og alle kamper er vanskelige. Dette var en god test for oss på et krevende underlag. Jeg er skuffet over resultatet, og jeg mener vi fortjente å vinne. Det var en strålende prestasjon i annen omgang, sier bursdagsbarn og City-manager Roberto Mancini, som ikke fikk den presangen han ønsket seg.