- De vil ikke selge meg

WINDSOR (Dagbladet): - Hold dere unna - Flo er denne klubbens framtid og er ikke til salgs, sier Gianluca Vialli med adresse til hele Europa. Akkurat det er veldig hyggelig. Men når han sper på med at Casiraghi og Zola er spissene han vil bruke mest, blir det veldig frustrerende. - De vil ikke selge meg, sier Tore Andrè til Dagbladet.

Tore Andrè Flo fikk i går beskjed om å bite tennene sammen. Det hadde vært greit hvis det hadde vært noe å bite i. Men etter fattige 47 Premier League-minutter på fem kamper - hvilket betyr ti prosent og bare èn omgang hvis du tenker deg de to minuttene skadetid fjerdedommeren nå har fått for vane å posere fra sidelinja - blir det mest luft. Tore Andrè Flo sier ironisk:

- 47 minutter? 10 prosent? Så mye - det føles ikke sånn. Og ikke er det slik jeg ønsker at det skal være. Jeg vil spille fotball.

- Hva sier Vialli til deg?

- At han er godt fornøyd, at han vil bruke meg og at jeg er en spiller for framtida.

- Og hva sier du?

- Jeg er ikke glad, sier Tore Andrè Flo.

Frustrert
og utålmodig

Nærmere ti Flo-tilbud fra storklubber i England og resten av Europa er avslått den siste måneden. Og - vi snakker ikke om småpenger. 10 millioner pund - hvilket betyr over 130 millioner norske kroner - er fristelsen Chelsea har avslått. For en spiller som kostet i underkant av fire med det samme antall nuller.

- Med så store tilbud på bordet synes jeg det er rart at de ikke har benyttet seg av det, sier Tore André. - Men - nå orker jeg ikke å spekulere på dette lenger. Jeg blir minnet på det hver dag og begynner å bli lei av det. Det eneste jeg er sikker på, er at jeg har lyst til å spille i Chelsea.

- Du virker utålmodig?

- Akkurat nå svirrer det så mange spørsmål i lufta at jeg har problemer med å forholde meg til det. Det er kanskje derfor jeg framstår som utålmodig. Men det er helt sant at jeg har mest lyst til å bli i Chelsea.

- Hvis jeg får spille.

Jul er nå blitt Tore Andrè Flos tålmodighetsgrense. Før den tid må han få mye mer enn tilfeldige minutter mot slutten av Chelseas arbeidsdager. Og det er en annen side ved saken også - Chelsea-eier Ken Bates. En av de mest forretningsorienterte i Premier League.

Dårlig butikk

Spørsmålet engelske fotballeksperter nå nærmest stiller daglig - en gjeng som mener det er hårreisende at Tore André Flo ikke får sjansen så lenge Casiraghi ikke leverer det han er kjøpt for - er hvor lenge Chelsea har råd til å beholde Tore Andrè Flo. 126 millioner nettokroner på benken - det er forskjellen mellom kjøp og salg - er jo mildt sagt dårlig butikk. Og for hver gang Vialli åpner munnen, blir den dårligere og dårligere.

Fordi Flo forblir på benken.

Alle elsker Flo

- Mange klubber har forhørt seg om Tore Andrè Flo, men vi selger ikke, sier Gianluca Vialli. - Det vet også han (Flo). Og jeg vet fra personlig erfaring hvor vanskelig det kan være å ikke komme laget. Det er derfor jeg sier at han må bite tennene sammen.

Og hvis du skulle lure på forklaringen:

- Supporterne elsker Flo, klubben elsker Flo og jeg elsker ham også, sier Vialli.

- Jeg har ikke gjort noe som tilsier at jeg har spilt meg ut, sier Tore André. - Jeg har ingen dårlig følelse i forhold til det jeg driver med.

- Hvilket betyr?

- At Vialli sier han vil bruke meg.

- Og det kjøper du?

- Ja.

Og:

- Jeg tror jeg spiller mot Helsingborg på torsdag.

<B>UTÅLMODIG: Tore Andre Flo er ikke glad for situasjonen på Chelsea-benken, men må pent bli i klubben.