- De vil nok ikke like garderobene

Premier Leagues beste møter Burnley i helga.

(Dagbladet.no) I helga er det igjen duket for den tredje runden i tradisjonsrike FA-cupen. Premier League-stjerner med astronomiske lønninger reiser ut på landet for å spille mot halvprofesjonelle spillere og helamatører.

Milliardstadioner byttes ut med falleferdige anlegg fra midten av forrige århundre. Gress med undervarme erstattes av potetjorder.

Arsenal tar turen til Burnley, og toppscorer Andy Gray innrømmer at serielederne går en kontrastfylt søndag i møte.

- De vil nok ikke like garderobene. Du kan lukte tradisjonene der nede, sier han til The Independent.

Burnley dårlig hjemme

Lukter vi kanskje også en cupbombe? Det er alltid noen Premier League-lag som sliter på bortebane mot lag fra lavere tradisjoner. Men for Burnley hadde det kanskje vært bedre å spilt på gedigne Emirates Stadium i stedet for på Turf Moor.

Helgas verter har nemlig bare vunnet to av 13 hjemmekamper i Championship denne sesongen. Takket være seks seire på fremmed gress ligger de midt på tabellen og ikke i nedrykksgjørma, så det virker som Burnley-gutta trives på flottere anlegg enn deres eget.

Nå høres det ut som Turf Moor er et høl, men det er ikke tilfelle. Klubben har spilt der siden 1883, og anlegget er kraftig forbedret opp gjennom åra. Tribunene begynner å bli flotte, men garderobene er altså - ifølge spillerne selv - ikke i tipp-topp stand.

STOPPER DE STJERNENE? Burnley skal ut mot Arsenal i FA-cupen i helga. Det er fortsatt usikkert om stjerner som Cesc Fabregas vil spille, men Burnley har uansett stor respekt for serielederen. Foto: REUTERS
STOPPER DE STJERNENE? Burnley skal ut mot Arsenal i FA-cupen i helga. Det er fortsatt usikkert om stjerner som Cesc Fabregas vil spille, men Burnley har uansett stor respekt for serielederen. Foto: REUTERS Vis mer

Har slått Arsenal før

Selv om det skal være klasseforskjell på lagene, er det flere av Burnley-gutta som har overrasket mot nettopp Arsenal tidligere.

• Manager Owen Coyle scoret vinnermålet som ga Bolton omkamp og seinere seier mot Arsenal for 14 vintre siden.

• Andy Gray scoret i straffekonkurransen da Sheffield United slo ut Arsenal for tre år siden.

• Ade Akinbiyi scoret for Stoke mot Arsenal for to år siden, men londonerne vant til slutt 2-1.

- Dette er historie nå, og jeg liker ikke snakke om meg selv. Men, jeg må innrømme at jeg har et par videoer av den kampen mot Arsenal, sier manager Coyle.

Og kanskje dytter han kassetten inn i spilleren i helga, for å bli ekstra inspirert.

Hva stiller Arsenal med?

- De vil nok ikke like garderobene

Owen Coyle har bare vært i Burnley i et par måneder, men har allerede blitt glad i byen. Han forteller om svært fotballinteresserte innbyggere, som virkelig bryr seg om klubben.

- Hele byen er veldig spent og det er spillerne også. Dette er den beste trekningen de kunne fått, sier Suzanne Geldard i Lancashire Telegraph.

Det er også knyttet spenning til hva slags lag Arsene Wenger velger å mønstre på Turf Moor. Tidligere har han valgt å sende utpå unggutta - altså de som er enda yngre enn de unge spillerne han bruker i Premier League - i cupen. Men de neste ukene skal også klubben spille to semifinaler i ligacupen i tillegg til seriespill.

- Jeg vet ikke helt hvem jeg velger, for jeg må sjekke skadestatusen til spillerne litt. Men jeg tror nok det blir en lett blanding, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

- Det spiller ingen rolle hvem de bruker. Jeg så unggutta deres mot Sheffield United, og de spilte utrolig bra. Det viser bare hvor gode de kommer til å være om to-tre år, sier Burnley-spiss Gray.

- Vi er store, store underdogs. De er - for meg i hvert fall - Europas beste lag i øyeblikket, sier manager Coyle.