- De vil vise fingeren, kjefte og mobbe ham

Kaggestad ville trukket seg om han var Ferrari.

VIL BLI MOBBET: Roberto Ferrari (markert med rød ring) har akkurat sendt Mark Cavendish i bakken. TV 2-ekspert Mads Kaggestad tror italieneren går tøffe dager i møtet om han får fortsette i Giro d'Italia.  Foto: Luk Benies, AFP / NTB scanpix
VIL BLI MOBBET: Roberto Ferrari (markert med rød ring) har akkurat sendt Mark Cavendish i bakken. TV 2-ekspert Mads Kaggestad tror italieneren går tøffe dager i møtet om han får fortsette i Giro d'Italia. Foto: Luk Benies, AFP / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Italienske Roberto Ferrari lagde kaos i spurten på gårsdagens tredje etappe av Giro d'Italia i danske Herning.

Selv fraskriver Androni Giocattoli-Venezuela-rytteren seg ansvaret for det som skjedde da han sendte verdensmester Mark Cavendish - og dermed flere ryttere bak ham - i bakken.

TV 2s ekspertkommentator Mads Kaggestad, som selv er tidligere proffsyklist, mener Ferrari bør kastes ut av rittet.

- Ja, jeg mener han bør diskes fra hele rittet, sier Kaggestad til Dagbladet.

- Vil få masse kjeft Dersom Ferrari får sykle videre i Giro d'Italia, tror Kaggestad at den indre justisen i feltet vil gjøre det til en lite trivelig opplevelse for ham.

- Han gjorde det helt impulsivt, det var stygt. Jeg tror han går noen tøffe dager i møte i feltet. De kommer til å mobbe ham, og han kommer til å få masse kjeft. De andre kommer til å vise ham fingeren når de sykler forbi ham. Men ifølge uttalelsene er han en samvittighetsløs type, så han takler det kanskje, sier han.

Selv ville Kaggestad trukket seg fra rittet om han var i Ferraris sted.

- Jeg hadde ikke orket å sitte i feltet og oppleve det presset han får, sier han.

- Livsfarlig Cavendish skrev på Twitter at både han og andre har blitt kastet ut av ritt for mindre forseelser før. Kaggestad er enig med briten.

- De sendte ut Mark Renshaw for stangingen på Julian Deane i Tour de France, og de kastet ut Cavendish fra Romandiet Rundt for å ha vist en stygg gest på målstreken. Det Ferrari gjorde var livsfarlig. (Sammenlagtleder) Taylor Phinney kunne holdt den rosa trøya i mange dager, men risikerer å ryke mye tidligere etter å ha veltet i går.

Ferrari forklarte at han lå foran Cavendish og ikke så hva som skjedde bak ham. Det er en forklaring Mads Kaggestad ikke kjøper.

- Han har ikke øyne i nakken, men rytterne er så rutinerte at de på en måte har øyne i nakken. De har så god følelse på å sitte i felt så tett, at de vet hva som skjer rundt seg. Regelen er at de skal holde linja si de siste meterne. Meide ikke ned Cavendish med vilje, men han tenkte bare på seg sjøl. Hadde det vært bare fire ryttere i spurten, hadde det vært noe annet, men når det er 180 mann i spurten og det går i 70 kilometer i timen, kan man ikke gjøre sånt.

- Ingen unnskyldning Ferrari forklarte den merkelige manøveren med at en annen rytter gjorde en brå bevegelse som han måtte komme seg unna.

- Han kunne dyttet ham vekk med armen eller et eller annet. Å vrenge ut som det der er det ingen unnskyldning for. Sånn kan du ikke opptre i sykkelfeltet, sier Kaggestad.

I forbindelse med gårsdagens etappe ble belgiske Wouter Weylandt minnet. Han døde etter en ulykke under tredje etappe i fjorårets utgave av Giroen.

- Det ble litt spesielt ettersom gårsdagens etappe var viet til Weylandt. Sikkerheten og hensynet til hverandre skulle stå i høysetet.

Den italienske Farnese Vini-rytteren Elia Favilli lå rett bak Cavendish da han veltet, men klarte på imponerende vis å hoppe over briten.

- Det er en ekstrem reflekshandling. Å gjøre akkurat det riktige der. Sprinterne er også ekstra gode på sykkel, sier Kaggestad.

- EKSTREM REFLEKS: Elia Favilli i helgult klarte å hoppe over en liggende Mark Cavendish på ren refleks. Foto: Luk Benies, AFP / NTB scanpix
- EKSTREM REFLEKS: Elia Favilli i helgult klarte å hoppe over en liggende Mark Cavendish på ren refleks. Foto: Luk Benies, AFP / NTB scanpix Vis mer