- De ville ikke tilgitt meg hvis jeg fortalte

Michael Owen om problemene i Liverpool.

TO STJENER: Michael Owen antyder at det ikke er pass and move det er blitt trent på  i Liverpool de siste årene. Foto: AP/Jon Super)
TO STJENER: Michael Owen antyder at det ikke er pass and move det er blitt trent på i Liverpool de siste årene. Foto: AP/Jon Super)Vis mer

(Dagbladet): I går ettermiddag ble Liverpool sendt ut av FA-cupen, mot erkerival Manchester United på Old Trafford.

Spisveteran Michael Owen fikk et kvarter mot gamleklubben, som nå igjen ledes av Kenny Dalglish.

Før avspark ga han et intervju der han forteller at han slett ikke er overrasket over Liverpools nedtur de siste sesongene.

31-åringen forlot Anfield for seks år siden men har fortsatt kompiser i klubben der han ble flasket opp, blant andre Jamie Carragher og Steven Gerrard.

- Jeg tror ikke de noensinne ville tilgitt meg hvis jeg fortalte hva de har sagt til meg, sier Owen til TV-kanalen ITV.

«Pass and move» Han sier litt likevel, uten å røpe om hvem han har fått informasjonen fra.

- I løpet av alle de suksessrike årene var Liverpool bygget på pasninger og bevegelse. Alt har forandret seg siden jeg var der, med unntak av to spillere. Til og med legene og det medisinske støtteapparatet kvittet de seg med.

Trolig uttalte Owen seg før Dalglish ble ansatt lørdag, men det er ikke bare Liverpool-ledelsen han finner feil ved.

- Kanskje var det ikke vært nok «Liverpool-spillere» de ti siste årene. Hvis det var bare én grunn, så hadde de fikset dette. Men det har vært så mange.

Er ikke bedre Også i et intervju med programbladet United Review er Owen kritisk til gamleklubben, og han tror ikke Liverpool for øyeblikket er bedre enn 12. plassen de har på tabellen.

- Jeg er ikke spesielt overrasket. Jeg vil si at plasseringen speiler hvor gode de er. De er i en overgangsperiode, både på og av banen. Og de har byttet eiere, sier Owen.

Og så påpeker han mangelen på gode spillere.

- De er veldig avhengige av et par stjernespillere, og hvis de er skadd så har de en tendens til å slite.

31-årige Owen skrev under for United sommeren 2009, og da han spilte i Carraghers testimonialkamp sist høst fikk han både piping og applaus på Anfield.

VENNER:  Jamie Carragher sa før sin egen testimonialkamp at Michael Owen, her for Newcastle, fortjente en hyllest fra Liverpool-fansen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
VENNER: Jamie Carragher sa før sin egen testimonialkamp at Michael Owen, her for Newcastle, fortjente en hyllest fra Liverpool-fansen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer