- De ville ydmyke John

John Carew spiller neppe for Norge igjen så lenge Nils Johan Semb er landslagstrener.

 • Si din mening: Trist at Carew ikke blir med til Spania?
 • John vil ikke spille
 • Semb velger Flo I går kveld brøt forhandlingene sammen. John Carew orker ikke mer, og ga et definitivt nei til playoffkampene mot Spania 15. og 19. november.

  Årsaken er det Carew føler som absolutte krav fra Norges Fotballforbund:

  - John føler at det ikke var nok å strekke ut en hånd, de ville ydmyke ham i tillegg, sier agent Per A. Flod til Dagbladet.no.

  Carew sa det med hjertet


  Ifølge agenten stilte NFF en rekke betingelser for at Nils Johan Semb skulle reise til Roma for et oppklaringsmøte. Roma-spissen skulle beklage en rekke hendelser, ingen av dem handlet om slagene mot John Arne Riise i Drammen.

  - John skulle gi en uforbeholden unnskyldning for å ha gitt inntrykk at han var kritisk til Semb, for at han har vært ut og inn av landslaget. John måtte også beklage seg overfor NFF.

  I tillegg fikk Carew ifølge Flod beskjed om offentlig å be om unnskyldning for at han ikke har tatt telefonen når Semb ringer.

  - Som John sier det til meg, han kan ikke trekke tilbake det han har sagt med hjertet, sier Flod.

  Flod og NFFs toppfotballsjef Tore Krogstad hadde halvveis avtalt at Semb kom til Roma etter cupfinalen søndag. Gårsdagens landslagsuttak, der Semb utropte Tore André Flo til førstevalget på topp, gjorde avgjørelsen enklere for Carew.

  - Det ble åpenbart i går at John ikke ville få spille mot Spania likevel. Det var et klart signal om benken. Det kom også inn som en faktor. De skal spille uten John uansett. Da er ikke tilliten den største.

  Carew-agenten sier han vanskelig kan tenke seg at Carew kommer tilbake på landslaget før Norge har en ny trener, selv ikke med norsk deltakelse i EM i Portugal.

  - Hvis vi slår Spania er det lang tid til EM. Vi skal ikke lukke døra helt, men med denne ekstraomgangen i høst ser det vanskelig ut. I hvert fall så lenge den samme landslagsledelsen sitter, sier Flod.

  Agenten understreker at Carew ønsker kompisene på landslaget alt godt foran de viktige playoffkampene.

  - Jeg skal si fra John at han ønsker laget lykket til, og at han håper de vinner, sier Flod.

  NFF avviser krav


  Norges Fotballforbund sendte i morges ut en pressemelding der de avviser at det er stilt betingelser for at Semb skal snakke med Carew.

  - Det er helt totalt feil. Og vi er selvsagt ikke ute etter å ydmyke en spiller vi ønsker å ha på landslaget. Vi ønsker at John skal ha en framtid med oss, sier informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no.

  Flod er oppgitt over at NFF nekter de la klare betingelser for samtaler med Carew.

  - Det kan de ikke si. Det er blitt framstilt som John har ridd sin høye hest i Roma. Det er feil. Det var bare ikke noen praktisk mulighet for John å komme til Oslo, med det programmet Roma har. John hadde ingen åpning, sier agenten.

  NFF varsler nå Carew, trolig via Flod, at ikke så mye blir endret når Semb blir erstattet av en ny trener. Semb slutter seinest etter et EM-sluttspill neste sommer.

  - NFF har endel retningslinjer for spillerne, som gjelder uansett hvem som er sjef. Det går blant annet på kommunikasjon, sier Solheim.

  (Dagbladet.no)

AGENT OG SPILLER:</B> Per A. Flod har representert John Carew helt siden 24-åringen var VIF-spiller. Her på Lerkendal.
SCORER IGJEN:</B> John Carew er skadefri og scoret som innbytter i helga. Men for Norge spiller han ikke.