- De viser at de er et jævla bra fotballag

Gamsten og Dæhli innrømmer at Italia vant fortjent.

GODT LAG: Mats Møller Dæhli (høyre i bildet) mener Italia er et godt fotballag, og tar lærdom av opplevelsen. Det samme gjør Morten Gamst Pedersen. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
GODT LAG: Mats Møller Dæhli (høyre i bildet) mener Italia er et godt fotballag, og tar lærdom av opplevelsen. Det samme gjør Morten Gamst Pedersen. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Norge - Italia 0-2

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Det er skuffende at vi bare viser i 45 minutter, ikke i 90. Det er andre omgang som først og fremst er skuffende, sier Mats Møller Dæhli til Dagbladet etter tapet mot Italia.

19-åringen var ett av få lyspunkter i EM-kvalifiseringskampen mot Italia i kveld - der Norge ikke skapte en eneste sjanse.

Dæhli, som til daglig spiller i Cardiff, var skuffet etter tapet på Ullevaal.

- Vi gjør en ok første omgang. Vi står godt i forsvar, skaper littegrann, får med oss publikum og det er bra stemning. Det var okei. Da vi gikk ut i andre omgang var vi veldig gira, men man kan ikke alltid løpe 100 % og være aktive i presset hvis vi ikke løper riktig, sier Dæhli.

Godt Italia Verken Mats Møller Dæhli eller flere av de andre landslagsgutta legger skjul på at de møtte et godt lag.

- De er gode, og har øvd på spillmønster. Jeg har aldri spilt mot en sånn direkte spillestil, men det er noe vi må lære av. Vi må bare jobbe, vi er et ungt lag. De er rutinerte gutter, men det skal vi også bli, fastslår Dæhli overfor Dagbladet.

- JÆVLA BRA: Morten Gamst Pedersen om Italia.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- JÆVLA BRA: Morten Gamst Pedersen om Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Morten Gamst Pedersen stemte i.

- Det er morsomt å se hvor lista ligger internasjonalt. Italia vinner fortjent. De får kampen i sin hule hånd, og ingen er bedre når de leder 1-0 enn Italia. De vinner fortjent, og de viser at de er et jævla bra fotballag, sier Pedersen til Dagbladet.

- Litt flaks Pedersen mener altså at Italia fikk kampen i sin hule hånd da de tok ledelsen etter et drøyt kvarter.

- Det er jo litt flaks for Italias del. Ballen går via Håvard og i mål, og det ødelegger den fine streamen vi var inni. Vi spilte bra, og det er morsomt å se på.

- Det hadde vært morsommere å se hva som hadde skjedd hvis det hadde vært 0-0 lengre. Vi kom oss ikke helt igjen, og de er i tillegg bunnsolide bak. Vi må ta lærdom av dette. Det var en positiv opplevelse, konkluderer Gamsten.